A nádcukor a "legegészségesebb" cukor?
a kristálycukrot cukorrépából a nádcukrot pedig cukornádból nyerik ( nem ugyanaz mint a sima barnacukor, ami a kristálycukor egyik mondhatni változata, kihagynak bizonyos vegyi tisztító lépéseket)
A cukornádban alapból több tápanyag van, és a jó minőségű sötétbarna nádcukrot nem tisztítják úgy, mint a hófehér kristáylcukrot, ami szintél barnás alapból.
Vagyis, igen, egészségesebb, kávéba teába és bizonyos sütikbe még jobb is, viszont az íze teljesen más mint a hagyományos cukoré, kicsit a törökmézre hasonlít az íze, legalábbis szerintem.
Én egy kaktusz levét használom ami sokszor jobb mint a cukor vagy a méz és másként is szívódik fel, azaz nem "üt" mint a cukor.
A neve kék agave.
Tévedés, hogy a barna cukor egészséges lenne, csak az a különbség a fehér cukorral szemben, hogy némileg több ásványi anyagot tartalmaz, de a barna cukor hatása is ua: elsavasítja a szervezetet, nem tesz jót a csontoknak, stb.
Ha édesíteni akarsz, használj SZTEVIA-t ez teljesen természetes és cukor mentes.
További infó a cukorról a CUKORBLUES c. könyv.
A szőlőcukrot is kiemelném:
" A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral konkurrálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évben.Köszönhetően annak, hogy ugyanúgy alkalmas mindenféle étel, ital, vagy sütemény...stb készítéséhez, mint rosszhírü elődje. A teljes trónfosztásnak sajnos magasabb szempontok állnak útjában. A répacukor népszerűsége, illetve elterjedtsége az elmúlt néhány évszázad alatt a köz szemében a cukor fogalmává vált. Ezt a tényt nehéz kiiktatni a közgondokodásból, pedig az úgynevezett civilizált népek ( a világ vezető és ezek nyomába siető államok ) lakosságánál tapasztalható erőteljes, a csontozattal, a cukorbetegséggel és egyéb jelentős problémákkal (pl a túlsúly) kapcsolatos gondok nagyrészt a (répa)cukorral kapcsolatosak.
Ezt a helyzetet a szőlőcukor ugyan nem oldja meg, de mivel gyorsan és azonnal energiát szolgáltatva felszívódik, kevésbbé terheli a lebontó apparátust.Édesítő hatása kissé még felül is múlja a hagyományos cukrokét.Nem véletlenül fogyasztják sportolók, testépítők is pl edzés előtt. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!