Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nevezetes Veszprém megyei ételek?

Nevezetes Veszprém megyei ételek?

Figyelt kérdés
olyan ételt kell csinálnunk(lehet meleg-,hideg-,elő-,főétel vagy desszert is) ami első sorban Veszprém megyében fordul elő.tudtok esetleg ilyet?
2011. szept. 30. 21:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom,veszprém megyei-e,de nagyszüleim odavalósiak voltak,és több olyan ételt készítettek,amiről máshol még(így)nem hallottam.Tejleves.Zsíros rántásra öntenek tejet,sózzák-borsozzák,kiskocka vagy eperlevél tésztát főznek bele.Szajmóka.Disznóvágási készítmény,a sertés húgyhólyagjába töltenek olyan kolbászhúst,amibe abalében főtt bőrkét darálnak.Füstölés után padlásra akasztják újságpapírba jól becsomagolva,ezt eszik meg utoljára,amikor már minden kolbász-sonka elfogyott,addigra érik be,valami kenőcsös állagú masszává.
2011. szept. 30. 21:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tipikusan veszprémi ételeket nem fogsz találni. Nincsenek táj jellegű ételeink.
2011. szept. 30. 21:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hallottam,hogy veszprémi ételek lennének. Amit az első írt, a tejleves pl.az Alföldön,sőt Németországban is ismert.
2011. szept. 30. 21:46
 4/7 A kérdező kommentje:
ohh szuper...:/..és esetleg valami olyan amit úgy sokszor esznek ott vagy nem tudom:D
2011. szept. 30. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Bakonyi csirkemell, vagy bakonyi húsos palacsinta.
2011. szept. 30. 22:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Tócsi, bár ezt több helyen is ismerik más néven.
2011. szept. 30. 22:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Erre mi felénk(Ajka környékén)sok a sváb. Egy étel tőlük a zsemletorma. Szinte minden nagyobb eseményen pl esküvő ott van.

Száraz zsemléket felkockázod, megszórod apróra vágott fokhagymával meg pirospaprikával. Ezután húsleveslét szűrsz rá, épp annyira csak, hogy a zsemlék szikkadtak legyenek, ne csöpögjenek a levestől. Főtt hússal fogyasszák.

2011. szept. 30. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!