Mert a "csíkos" az csak egy változat. Azért olyan. Mert olyan fajta. :D
(Régebben, kb. 10-20 éve a teljesen sötétzöld volt a gyakori. Anyám, apám beszámolói szerint az kiszámíthatatlanabb volt, hogy biztosra menjenek, lékelni kellett. Sok volt a buggyant, nem jó, teli maggal. Mostanában ritka a sötétzöld, többnyire csíkosat találsz; nagyobb aránnyal fordulnak elő jobb minőségűek. Ellenálóbb.)
Miért csíkos? Mert a pigmentáltsága így oszlik meg, ilyenek a héjban a festékanyagok. És gondolom, azért csíkosra nemesítették, hogy meg lehessen különböztetni az egyszínűtől.
2011. szept. 21. 00:33
2/15 anonim válasza:
A kérdés nem rossz..
A növekedése miatt szerintem. Túl gyorsan növő fajta azért csíkos.
2011. szept. 21. 01:39
3/15 anonim válasza:
Ez egyébként tényleg érdekes. Nekem például a csíkos jelenti a görögdinnyét, ez jut a név hallatán eszembe, ezt szoktam meg, és az egyszínű változatra tekintek furán. Anyukám meg fordítva. Ő az egyszínű sötétzöldet keresi, és a csíkosról hiszi, hogy rosszabb minőségű, mert régebben valóban az előbbit ették inkább az emberek, az utóbbit meg állítólag az állatok kapták. :)
2011. szept. 21. 04:06
4/15 anonim válasza:
terhességi csíkok...
2011. szept. 21. 06:18
5/15 anonim válasza:
" Túl gyorsan növő fajta azért csíkos."
Ezek szerint a tigris és a zebra is túl gyorsan növekszik?
2011. szept. 21. 07:38
6/15 anonim válasza:
Az evolúció a hibás. :D
2011. szept. 21. 07:52
7/15 anonim válasza:
Hamar leszedték, és rajta maradt a pizsamája...
2011. szept. 21. 14:37
8/15 anonim válasza:
Egy dinnyétől kellene megkérdezni. Egyébként azért, amiért a lepkék. A génjükben van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!