A dinnye külsejéről látszik hogy jó, ízes dinnye-e?
Meg kell kopogtatni, ha kong, akkor jó.
És mindig nézd meg a "farkát" - azt a kis szárdarabkát a végén. Ha az nagyon meg van száradva, ha nagyon barnás, akkor a dinnye nem friss.
az érett dinnye magától leszárad, elválik az anyaszártól.akkor már száraz a vége...szóval nem éretlenül vágták le.dinnyések arultak mellettünk, ők is mindig hagyták, hogy a vevők pokogtassák. akkor még szabad volt lékelni, és bizony az agyonkopogtatott "tuti"dinnye is töknek bizonyult a lékelés után.
maguk a dinnyések is bevallották, nincs ilyen módszer...
puszta szerencse!
Mindig hazárdjáték, tuti módszer nincs, csak a lékelés.
Nekem is dinnyés mondta.
Ízét, édességét valóban csak a lékelés mutatja meg.
Az érettségét: ha nem szedték le idő előtt, hanem megvárták míg beérik, akkor az a kis szár valóban magától fog elszáradni, és akkor az barna.
Másrészt, minél kisebb a dinnyén a fehéres-világoszöld színű rész, annál inkább érett a dinnye, kisebb az esélye annak, hogy éretlen (belül fehér magok) termést vettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!