Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az USA-ba miért ilyen kövér...

Az USA-ba miért ilyen kövér rengeteg gyerek?

Figyelt kérdés

Tisztelet a kivételnek, nem akarok általánosítani csak érdekel.

Voltam már 1-szer 2-szer az USA-ba és rengeteg gyereken láttam hogy el van hízva. oké hogy Mo.-n is vannak sokan de ott majdnem minden 2. vagy 3. gyerek olyan.

Ezt már csak azért nem értem mert oké hogy pl Amerikai (USA) termék az a barna mogyoróvaj de pl azt sem értem hogy miért szeretik azt annyira.

Mi egyszer vettünk olyat a LIDL-be kíváncsiak voltunk milyen. (akkor volt az az amcsi nap a boltokba)És meg kell hogy mondjam, nekem egyáltalán nem ízlett.

Olyan volt mintha sima sózatlan mogyorót ettem volna szétmaszítva.

Így erre nem lehet azt ráfogni hogy a gyerekek mindent megesznek ami édes mert ez cseppet sem volt az.

Mit esznek a gyerekek vagy miért válnak ducivá, kövérré?

Mert őszintén szólva én nem tudom elképzelni hogy pl szalonnát eszik reggelire sokszor mert az zsíros és az hízlal is.

(oké h pl alig sportolnak de ettől még nem lesz valaki duci vagy kövér. Én se sportolok és inkább nagyon sovány vagyok)

2011. szept. 19. 19:08
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Probálj ki egy Müllert...
2011. szept. 19. 20:54
 22/29 A kérdező kommentje:
67% -os ezek a gyerekek betegség miatt híztak el, nem pedig azért mert nagyon sokat ettek.
2011. szept. 19. 20:54
 23/29 anonim ***** válasza:
4:20-nál kezd a kiskölyök enni,három szendvics van nála...Én felnőtt vagyok,de kettőt ha bírnék megenni belőle. Ha jól emlékszem 8 éves a gyerek,vagy tíz.
2011. szept. 19. 21:05
 24/29 A kérdező kommentje:

Ez a betegség miatt van. Betegség miatt elhízott, a szervezetnek pedig több élelemre van szüksége hogy a nagy testet el tudja látni stb.

De aki önmagától lesz kövér mert sokat eszik, mekibe stb pl USA-ba én azokról beszélek.:)

2011. szept. 19. 21:09
 25/29 anonim ***** válasza:

A felnőttek is el vannak ott hízva, nem csak a gyerekek.

Én is azt hallottam, hogy ott sokkal émelyítőbbek az édességek is, mint máshol. Sok cukrot használnak, ami nem egészséges. Pl. a görög és a keleti / arab. török / csemegék is roppantul édesek, csakhogy ők főképp mézet tesznek bele, és az sokkal egészségesebb!

Sajnos, az elhízott emberek aránya Európában is növekszik.

De az amcsikat, úgy tűnik, ez nem zavarja. Sőt, duci-szépségversenyeget rendeznek, főleg azért, hogy a kövéreket jobban elfogadja a társadalom. Pedig az elhízás nemcsak esztétikai hanem egészségügyi kérdés.

2011. szept. 19. 21:47
 26/29 anonim ***** válasza:
Mert az étkezéseik zömét feldolgozott, tartósított ételek teszik ki, nagyon kevés nyers gyümölcsöt és zöldséget esznek. De ez is terület függő, mert az amerikaiak közt is sokan egészségtudatosan élnek. Főleg a szegényebbek élnek junkfoodon.
2011. szept. 20. 14:10
 27/29 anonim válasza:
Tanultam anno 2 évet floridában (középsuli- gimi) menza: a menü: pizza, b menü: hamburger+krumli c menü: bolognai. Mind nagyadag cukros poppal. A tesi meg kimerül a napi himnuszos zászlófelvonásban. Hát ezért szerintem.
2011. szept. 22. 23:49
 28/29 anonim ***** válasza:
Mert jóléti állam, zabálnak agyba-főbe csupa hizlaló gyorskaját napi 3x pluszt nasik, emellett nulla mozgás, még a klotyóra is autóval járnak. Ennyi a képlet
2011. szept. 23. 09:10
 29/29 anonim válasza:
100%
Ha voltatok az USA-ban tudjatok, hogy ott az egeszseges kaja joval dragabb mint beterni a McDonaldsba. 1 kilo paradicsom araert pl megetetheted a ket gyerekedet mekiben. Ott a gyorskaja is kb fele annyiba kerul mint nalunk, de a fizetesek nagyobbak. Az USA ban foleg azok tulsulyosak akik szegenyebbek, mert nincs penzuk egeszseges kajara, inkabb masra koltik, nalunk nem epp igy van. A masik ami teny hogy ott a gyumolcs zoldseg mind sokkal rosszabb izu es kevesebb vitamint tartalmaz mint nalunk. Kinezetre szep amit arulnak de ha beleharapsz, fel sem ismerned. Van persze finom gyumolcs/zoldseg is de az meg emennel is dragabb. Emlekszem az egyetlen hely ahol jo friss gyumolcsoket ettem az az amish vasaron volt akik ugye regies modon termelnek mindent, de dragan is adjak. Amit az iskolakra irtak az is teny hogy egeszsegtelen a kaja, megpedig azert mert ahogy mondtam az olcsobb. A kormany csomo penzt sporol vele, a diakok meg nem panaszkodnak mert ugyan melyik gyerek szeretne spenotot meg csirkemellet enni pizza, burger helyett. A szulok probalkoznak kiirtani az ilyen kajat a sulikbol de ez inkabb csak az elitebb fizetos helyeken valosul meg. A tesi meg nincs mindenhol beszuntetve, csak sokkal tobb joguk van a diakoknak, ezaltal tobb mod is elkerulni.
2011. szept. 23. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!