Mindegyik gyógyteába kell étolaj?
vagy csak a zsíban oldodó hatóanyagúakba?
olivaolaj nem jó?
Bocsi, de én erről még nem hallottam. Kamillát, cickafarkat, mentát, csipkét, zsályát, csalánt, citromfüvet szoktam inni, de ezekhez nem szoktam olajat önteni.
Mivel a növények alapvetően nem tartalmaznak zsírt, nincs is bennük zsírban oldódó vitamin. Akkor meg minek az olaj?! Ha hülyeséget írtam bocs, de én így gondolm.
Nem lehet, hogy erre gondoltál?
Kenőcs és olaj készítése [szerkesztés]
(unguentum)
Kenőcs készítésekor a gyógyfüveket apróra vágjuk, forró disznózsírban állandó keverés mellett 1-2 percig sütjük, majd lefedve egy éjszakán át hűlni hagyjuk. Másnap ismét felmelegítjük, leszűrjük, és tégelyekbe rakva hideg helyre tesszük.
Olaj készítéséhez egy jól zárható üvegbe tesszük a felaprított gyógynövényeket, de nem tömjük keményre. Hidegen sajtolt olívaolajjal feltöltjük az üveget úgy, hogy az olaj befedje a növényeket. Két hétig napsütéses helyen vagy kályha közelében tartjuk. Ez után leszűrjük, kipréseljük, és jól zárható üvegekbe töltjük. Így hosszabb időn keresztül eltartható, felhasználható.
o.O
A gyógyteákba nem kell étolaj!
Nem kell bele olaj!
Vannak zsírban oldódó vitaminok, de ne a teát olajozd meg, hanem mondjuk egyél mellé egy kis vajas kenyeret, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!