Yuda kérdése:
Élelmiszerboltban (akár tescoban is lehet) dolgozó pénztáros tudna erre válaszolni?
Figyelt kérdés
Vásárolni voltam és rákérdeztem: -étkezési utalványt nem tudná pénzre beváltani? és mondta: -nem, mert hiánya lenne. Ezt nem értem igazán, de azt sem értem, miért nem váltják, válthatják be eleve, hiszen laikusként úgy gondolnám, mindegy lenne neki, hiszen pénzénél van. Sem nem lesz többje elszámolásnál, sem kevesebbje- de nyílván van valami amit nem tudok és az érdekel mi lehet az?!2011. szept. 9. 20:27
11/13 anonim válasza:
Ami még fontos, a hivatalos magyar fizetőeszköz a forint. Az étkezési utalványt a bolt elfogadhatja, de a feltételeit ő szabja meg. Mivel ez neki csak későbbi pénzbevétel (kvázi hitelez), illetve fizetéskor külön-külön számol el velük ft pontosan a pénztáros, így nincs arra kényszerítve, hogy elfogadja.
Másrészt arra kötelez vele, hogy ott nála vásárold el (vagyis bevételi forrás leszel neki), ha pedig egy az egyben beváltaná neked pénzre, akkor azt már nem nála költenéd el (hanem mondjuk rezsire, cipőre stb). Ez pedig tudatos vásárlásösztönzés.
Üdv!
12/13 joci23 válasza:
Technikailag lehetséges beváltani, hiszen a modern pénztárgépeken lehetséges a korrekció. Készpénz kivéttel, utalvány betéttel. Viszont az ilyen tranzakciót jogszabály szigorúan tiltja. Sőt még a visszaadást is. Ha tetten érik az elkövetőket bírságra számíthatnak. A pénztáros és a vásárló is.
13/13 anonim válasza:
Elvileg megoldható, gyakorlatban azonban tilos. Előfordult, hogy tévedésből pl. a bankkártyás fizetést kp-s fizetésnek ütöttük be a gépbe, a főpénztárosok helyre is tudták igazítani a hibát, azonban ez elég hosszadalmas és nem igazán örültek nekünk ilyenkor. Még a saját utalványunkat sem válthattuk pénzre, ha rájöttek hogy megtette valaki, azonnal kirúgták Őt is és azt is aki segített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!