Mi van a porcukorban?
Ha 4-5 ek porcukrot feloldasz egy üveg desztillált vízben, akkor 5-6 óra alatt leülepedik az üveg aljára egy réteg fehér por.
Nem édes. Nem oldódik. Szemcséi nagyon aprók.
Mi a frász az?
Mit keres a porcukorban?
Csak tippelek, hogy mész. Ugyanis a cukorgyártás során az alapanyagot mésszel szokták tisztítani, és gondolom valamennyi visszamarad belőle a késztermékben is.
Csinálj próbát: darálj le kristálycukrot majd oldd fel azt is, ha akkor is marad fehér lerakódás, akkor nem csak a porcukorban van.
Szóját nem gondolom, hiszen manapság mindenre ráírják, hogy földimogyorót, meg szóját tartalmazhat. Akkor a cukron is rajt'lenne.
Bármi is legyen, miért nincs feltüntetve sehol?
Én is úgy tudom, hogy keményítő.
Amúgy pedig itt is taglalják azt, hogy mit tartalmaz a porcukor, vagy a cukorliszt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek_..
Hátha segít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!