Szeretitek a pörköltöt? Mivel eszitek?
Én úgy imádom az illatát,ízét,szaftját olyan isteni tarhonyával,tésztával sőt még krumplipürével is.:)
Csirke,marha egyaránt.
a négyéves unokám pörköltmániás.nagyon pösze a drágám és így szokta kérni,"mamucikám fózól nekem pojkoltet"ha a lányommal a városban sétálnak nem fagyit kér, hanem a minap azt monta, "anya ,veszel nekem egy pojkoltet".
és az óvodában kezdték tanulni az "r"betű kimondását, hát tudjátok meg, hogy nem a "répa,retek,mogyoróval" hanem
"vörösboros marhapörkölt, tarhonyával":))
jó ízlése van az óvonéninek.
szóval az egész család imádja a pörköltet, kivált az óvónéni által is említettet:)
Tarhonyával és orsótésztával nem tudok elképzelni semmilyen pörköltet,csak nokedlival. Kivéve a birkát,azt krumplival.
Sem a tarhonya,sem a kész tészta nem "veszi" be a pörkölt szafját,pedig az fontos.
Marhapörkölt nokedlivel és kovászos uborkával a No.1.
De szeretem tarhonyával, vagy tésztával is.
És persze a maradék szaftot friss kenyérrel kitunkolni.
18:42-es nagyon tévedsz!!! a tarhonya tökéletes a pörkölthöz, sőt a rizs is, a tészta is. a nokedli sem szívja be jobban a pörköltszaftot.
amúgy én is a nokedlit szeretem a legjobban, nem restellek deszkáról akármennyit kiszaggatni, de azért ne szóljuk le a más lehetőségeket , illetve mások ízlését.
Szeretem. Köret fronton vannak párosítások, amit leginkább kedvelek.
Csirke-nokedli
sertés-mindegy
marha-tarhonya
vad-krumpli, krumplilángos
birka-SOS krumpli
pacal- kizárólag friss kenyérrel, könyékig tunkolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!