Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kóla tejjel kóstoltad már?

Kóla tejjel kóstoltad már?

Figyelt kérdés
Hogy ízlik, milyen arányba, egyéb tapasztalatok, mért nem elterjedt?
2011. szept. 2. 15:12
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
Én megkóstolnám. Végülis az egyik kedvenc üdítőm, a Calpis, ami joghurt és szóda.
2011. szept. 7. 08:53
 32/43 A kérdező kommentje:

:) Nem ismerem

köszi a választ:)

2011. szept. 7. 09:19
 33/43 anonim ***** válasza:
36%
mmmmm... Tejes kóla+szalonnás,scampis,banános,fogkrémes pörkölt melléje nokedli reszelt, főtt éticsigával utána meg sütemény porcukorral és libazsíros hurkával majd utána egy pacalos orbit XD. Egyébként kóstoltam már részegen, nem volt rossz.
2012. aug. 4. 11:43
 34/43 A kérdező kommentje:
Gratulálok nagy szükség volt újabb értelmetlen válaszra:)
2012. aug. 5. 19:25
 35/43 anonim ***** válasza:
82%

Először is, hogy ne offoljak: nem, nem kóstoltam még, de nekem elég undorítóan hangzik. A teát sem szeretem tejjel, szerintem a kólát tejjel kihánynám. A tejet azt magában nagyon szeretem, a szénsavas üdítőkért nem vagyok oda (talán évente ha 2x megkívánom, de akkor is nagyon maximum 1 pohárral iszok), bár nem is szabad innom, mert komolyabban foglalkozom az énekléssel, és a szénsavas üdítők ártanak a hangomnak.

Gondolom azért nem elterjedt, mert rajtam kívül még rengetegen undorítónak találják; bár amíg nem olvastam a kérdést, bennem fel sem merült a kérdés, hogy valaki issza a kettőt keverve.

, na és most az off rész:

Szerintem ülj vissza egy kicsit pár általános iskolás nyelvtanórára :)))

Mivel unatkozok, ezért leírom neked minden hibás mondatodat (illetve hozzászólásaidat) helyesen :D

1* milyen arányban

2* köszi a kedvesebb válaszokat

3* én imádom, nagyon finom, amúgy a tejes teát is szeretem

4* tejes teát csak szeretem, nem imádom, olvastam neten, hogy a Vio, vagy milyen nevű cég tejes-szódás-gyümölcsös italokat kezd gyártani. Érdekes lehet az is (persze ott is a hányingert emlegették). Tejet nem kóstoltam még semmilyen gyümölcslével, de nem is tervezem kipróbálni.

5* még valaki? senki sincs, aki szereti inni?

6* Sokan úgy írtok, mintha poén lenne, pedig nem az. Olyanra lennék kíváncsi, aki valamennyire szereti, illetve issza. Nem hiszem, hogy én lennék az egyedüli. A kóla az kávészerű ital. Nem értem, ez miért érdekes. Nem azt írtam, hogy kávé, csak kávészerű. (--> ezt most írtad. nem értem, ez hogy jön ide.)

Aki nem szereti a tejet (vagy a kólát, vagy egyiket sem), az igazából negatívan áll ehhez a kérdéshez. (--> szerinted egyik válaszoló sem szereti a tejet és/vagy a kólát?)

Amiket írtok, azok közül sok étel/ital hányingergerjesztő. Ha ti ezeket eszitek, elég érdekes.

Azt írjátok, hogy nem próbáltátok még soha, és nem is akarjátok, de nem írjátok oda az okát. Odaírhatnátok, hogy miért nem passzol a szóda a tejhez. Talán azért, mert nem szeretitek valamelyiket?

Megmondanátok, hogy a rágó, és egyéb ételek hogy jönnek ehhez a kérdéshez. Na, de mindegy. Nem érdekes. (--> a válaszírók ironikusan fogalmaztak, mivel gondolom azt hitték, hogy viccelsz, vagy furcsállták a kérdést. egyikük sem gondolta komolyan, amit írt.)

Továbbra is várom azokat az írókat, akik nem kapnak hányingert ettől az italtól/kérdéstől.

Én mindenféle tejet szeretek. Pl házi tejet, kecsketejet, bolti tejet... ( -->a "házi" és "bolti" tej pedig egyébként tehéntej, egy szóval :))))

Kólát pedig magában nem iszok, maximum 1 decit.

A tejet viszont úgy iszom, mint a vizet.

7* A szénsavasság változása az arányoktól függ amúgy (bár ez elég egyértelmű, nem?) Te megkóstolnád? Neked csak az a lényeg, hogy szénsavas legyen? Én elég régóta iszom már ezt az "italt", kb 8 éve.

Majd kiemelem még párszor a kérdést, mindenki egészségére (--> mivan?? --> igen tudom, hogy külön írják :)) )

8* Ez a kérdés nem az extrém ételekről és italokról szól.

De azért köszönöm a válaszodat.

A kérdés lényege még mindig a kóla tejjel való ivása. Kíváncsi vagyok, hogy abból a 20 millió magyarból rajtam kívül nincs más, aki így issza? Jó, erre az oldalra maximum pár-százezer ember jár, de csak van valaki akkor is. (--> és azt gondolod, hogy minden ember, aki regisztrálva van erre az oldalra, elolvas minden létező kérdést? vagy inkább csak a te kérdésedet?)

Vagy írhattok akkor is, ha egy ismerősötökről tudjátok, hogy szereti a kólát tejjel.

Amerikában (--> az USA-ra gondolsz, gondolom.) vannak olyan emberek, akik szintén így isszák. Nem hiszem, hogy csak a buli kedvéért, mivel van rengeteg bulizós ital (--> amiket direkt bulizásra gyártanak? na ne mondd :))) :D), amiket máshol nem nagyon látni, ez a kérdés nem azokra az italokra irányult. (--> nem igazán értem, hogy itt mit akarsz elmondani, mert semmi pia nem került szóba)

Ez olyan, mintha csak azt kérdeztem volna, hogy szeretitek-e a tejet, és ti azt válaszoljátok, hogy a krumplisalátát szeretem, vagy azt mondjátok, hogy a tej nem jó, igyál mást.

Még jó, hogy olyan válaszoló nem volt, aki leakart volna szoktatni a tejes kóláról.

9* Gondolom az eddigi válaszolók mind pasik, mert nem ízlik nekik semmi jó. (--> igen, tudod a világon minden nőnek teljesen egyforma az ízlése, illetve minden férfinek.)

Úgy értem az előbbi válaszomat, hogy nem szeretném, ha extrém ételeket és italokat sorolnátok fel, ugyanis ez a kérdés csak, és kizárólag a tejes kóláról szól.

10* Most, hogy mondod, én sem értem, hogy érték el, hogy a tejfehérje ne csapódjon ki, de nem is igazán érdekel(t). a érdekelne, akkor utána kellene néznem, hogy történik ez a dolog, és azon az oldalon, ahol olvastam a tejes-szódás-gyümölcsös italról, csak egyéni véleményeket írtak róla.

Én nem szoktam várni, hogy kicsapódjon a tejfehérje, de nem is tudnék.

11* A csokis kockasajt, vagy a tejes kóla nem finom? Mert úgy írtad, EZ, de a mondat szerkezetéből és leírásából arra következtetek, hogy a csokis kockasajtra értetted, hogy nem finom. (--> atyaúristen!!!! nem "az ra", hanem ARRA) (2--> még a válaszoló ír érthetetlenül szerinted? sokáig tart rájönni arra, hogy mit szeretnél mondani, nagyon-nagyon érthetetlenül fogalmazol)

Azt hiszem, régen kóstoltam a csokis kockasajtot, de nekem nem ízlett.

12* Komolyan Unicummal iszod a tejet? Akkor a tejes kólát is kipróbálhatnád, hátha ízlik. Maximum túl unalmas lesz neked. Érdekes lehet a unicumos tej. Nekem a Unicum nem ízlik, szerintem túl édes. Legalábbis, amit én ittam, az nagyon édes volt.

13* Gratulálok! Nagy szükség volt ennél a kérdésnél egy újabb értelmetlen válaszra!

Hozzáfűzésem ehhez az egészhez: írásod alapján max. 8 évesnek tűnsz, bár ha már ittál Unicumot, akkor feltételezem, több vagy :) És ha több vagy, min 8, akkor ennél sokkal értelmesebben kellene fogalmaznod, illetve a helyesírásod közelíti egy analfabétáét. Nem akarlak megbántani, de legalább járj el pár nyelvtanórára, magántanárhoz, vagy olvass sok könyvet, hátha fejlődsz.

Lehet, hogy az én javításomban is van hiba, de szerintem érthetően fogalmaztam. ;))

Bocsi a sok offért! :D

2012. aug. 6. 02:28
 36/43 A kérdező kommentje:
Jó.
2012. aug. 6. 14:58
 37/43 anonim ***** válasza:
Nagyon remélem, hogy megfogadod a tanácsaimat :DD
2012. aug. 6. 15:11
 38/43 anonim ***** válasza:
48%
MEG AKARLAK ÖLNI :@@@@@@@@@@@@@@@@ TANULJ MEG ÍRNI TE MARHA!!!!!!!! :) gusztustalan, visszamaradott lény vagy, egyszerűen megfájdul a fejem, miközben próbálom az undorító patkány nyelven íródott szövegedet magyarra fordítani...
2013. aug. 30. 23:22
 39/43 anonim válasza:

A kérdező úgy írt, mintha chat lenne

-> minden gondolatot új sorba kezd

-> átugorja a gépelési hibákat.

2013. aug. 31. 10:29
 40/43 anonim ***** válasza:

Na akkor egy kis általános iskolás kémia: A SZÉNSAV ÉS A FOSZFORSAV MEGERŐSZAKOLJA A TEJET! Kicsapja a fehérjét, megtúrósodik, két(de inkább három)fázisú rendszer lesz belőle, és undorító lesz. Nem kávéféle, hiszen a kávé szénsav- és foszforsavmentes. Amennyiben szénsavmentes kólából próbálod csinálni, amibe kevés szódabikarbónát is kevertél már mert úgy szereted, és abba öntöd a tejet, szintén undorító és ihatatlan cuccot kapsz: a tejben zsír van, ami nem való a kólába.

Röviden: nem illik össze ez a két ital.

Mellesleg én pezsgőtablettát tettem már tejbe, finom is volt, csak undorító.

2013. aug. 31. 11:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!