Szerintetek ebből milyen ital lesz, ha megcsinálom?
A recept:
6 púpozott evőkanál porcukor
3 púpozott evőkanál capppuccino por (állítólag mindegy, hogy milyen!)
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
2 dl Wiskey (markáns lesz), vagy Baccardi-rum (lágyabb lesz), vagy Tea-rum (kommersz lesz)
3 dl tartós habtejszín
A tejszín kivételével a hozzávalókat simára keverjük, majd átszűrjük.
Az átszűrt levet a TEJSZÍNNEL óvatosan összeöntjük, és jól behűtjük.
Jégkockákkal kínáljuk.
Csokilikőrt szoktam hasonló hozzávalókból, csak capuccino helyett 1 tábla ét- és 1 tábla tejcsokit teszek bele.
Tejszín helyett tartós tejet használok 6 decit, és 4 deci alkoholos piát. (Bár ez attól függ, mennyi az alkoholtartalma. Legutóbb 7 deci tej + 3 deci marha erős házipálinka volt benne)
A tojássárgáját habosra kell keverni, és a tejjel/tejszínnel felönteni. Pár percig gőz felett főzve, ilyen melegben sem lesz "veszélyes" a pia, és olyan finoman sűrű lesz. Utána beleteszed az ízesítő elemeket, kicsit még kevergetheted a gőz felett, hogy minden eloldódjon. Végül kihűtöd, és úgy teszed bele az alkoholos cuccot.
Ennek elvileg 2 hétig kellene érnie a hűtőben, de nálunk azt már nem érte meg :)
köszi:D
de ezt nem kell érlelni:DD
Sokkal kávésabb lesz mint a Bailey's, és a tojás miatt lesz egy ilyen halvány „darabos” hangulata a krémes helyett.
A rum nem jó, viszont whiskyből megteszi a legolcsóbb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!