Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hús vágásához fa vagy műanyag...

Hús vágásához fa vagy műanyag vágódeszkát praktikusabb, higiénikusabb használni?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 16. 15:39
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
A muanyagot konnyebb elmosni.
2009. ápr. 16. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
Szerintem nem véletlen, hogy a henteseknél fa vágódeszka van. Ha jól tudom nem is engedélyezi az ÁNTSZ a műanyagot.
2009. ápr. 16. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A fa! A spektrumon is ezt mondták.
2009. ápr. 16. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Igen, a Spektrumon tesztelték a fát és a műanyagot. Én mindig azt tartottam logikusabbnak, hogy a műanyag a jobb, de mégsem így van. A fa.

Mellesleg: fél perc mikrózással el tudod tüntetni a bacikat róla:) (is.)

2009. ápr. 16. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

16:02-es válasz marhaság. A henteseknél műanyag deszka van, és a hatóság a FA deszka használatát TILTJA.

konkrétan a: 90/2003. (VII. 30.) FVM-ESzCsM együttes rendelet így fogalmaz: "A fa alkalmazása tilos".


18:06: fél perc mikrózás nem tünteti el a baktériumokat A szegedi egyetem élelmiszertudományi tanszékén voltak erre kísérletek. A mikrohullám önmagában nem pusztította el a baktériumokat, sőt jól szaporodtak a mikrosütőben. Csak ha felforrósodott nagyon a mikrózott tárgy, akkor pusztultak el a bacik, de ez fa eszköznél tűzveszélyes.

2009. ápr. 16. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Igaz, hogy tilja a fát, de hülyén, ugyanis a fán olyan mikroorganizmusok élnek, amik fertőtlenítenek.

Míg a műanyagon nem. Ezért a műanyagot neked kell fertőtlenítebned, a fát csak elmosod, max sóval ledörzsölöd, nem is szabad fertőtleníteni, mert csak tönkreteszed. A védelmet.

Láttam erről egy hosszú részletes filmet, a műanyagon csak úgy hemzsegtek a kis izék, a fán meg egy-kettő volt. Mikroszkóp alatt. Én is meglepődtem.Az ÁNTSZ meg nyilván nem látta.

Maradunk a fánál.Végülis több ezer éve bevált.

Ezek az élelmiszeripari előírások arra alók, hogy

megfolytsák a kistermelőt. Tudjátok hogy megy a halasnál?

Beteszi a félmillióért vásárol előírt áramütéses medencébe, ami fölött ott a műanyag ütő, de ahal nem döglik me, ezért leüti a régi fadarabbal. Plafonig csempézve.

A francia paraszt simán le tudta váni a sajtot a fadeszkán A piaconporban, szélben. S jó volt.

2009. ápr. 17. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Uccso vicces volt :D
2009. ápr. 19. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
a fa mert a baktériumok a fa rostjai közt elnyelődnek. vagy valahogy így mondták a spektrumon...
2009. aug. 27. 12:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

A fa jobb. Láttam egy filmet, a műanyagon ugyan olyan kezelés mellett hemzsegtek a bacik, a fán kettő(!) volt. Ennek ellenére az ANTSZ még a műanyag nyelű kést, sőt a tömőfát is tiltja. Viszont a Hypót nem tiltja, ezért eszünk hypós húst.

Én szeretem azért.

A fát használd, és dörzsöld le sóval! Az fertőtlenít, és meg is tisztítja. Igazi fát, ne látvány-fát!

2009. aug. 27. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi az a "látvány-fa"?
2009. aug. 27. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!