Lekvárokat mire használjátok fel?
Szia!
Add el, én megvenném, az tuti! Neten találtam is blogot ahol lehet házi lekvárt venni, de kicsit drága:/
Te mennyiért adnál nekem pl egy üveg házi baracklekvárt?
Nem eladóak :)
Mi is szeretjük, én pl. pirítósra nagyon. Egyáltalán nem írtam, hogy nem kell :).
Elég sokáig vacakoltam velük 9 hónapos terhesen, nem termett minden, epret pl. vettünk, úgy tettem el.
Csak kíváncsi vagyok ezeken kívül mire lehet még használni (aki a sütiket írta, ezek egyértelműek, elég sokat sütök egyébként).
A natúr joghurt is jó ötlet, szoktam is csinálni, főleg a lányunk szereti nagyon :)
Várok még ötleteket! :)
1.Lekváros tészta, de gríz nélkül. Csak kifőzöm a tésztát(szélesmetélt) olajozom, sózom(nagyonXD) és rá egy csomó szilvalekvár.
2.Házi derelye, gombóc
3.Sajtokkal vagy sajtos vajkrémmel (kenyéren igy sorban:vajkrém, lekvár, sajt)
4.Palacsinta
5.Natúrjoghurtba
6. Nagyon, nagyon sok süti <3
Mi általában ezekre használjuk fel, idén is tettünk el. De sajnos ez nem az igazi, vidéki. üstben főzött szilvalekvár, amit még nagyi csinált:S
joghurtba, túróba keverem
gofri, palacsinta, lekváros nudli, derelye, nudli
piskótákat tölteni, isler, linzer, zserbó szelet
piritós, lekváros kenyér
tejberizs, gríz rizskoch, mákosguba
lekváros kenyér
háztartási kekszre/kalácsra kenem
csak úgy simán desszertnek
babapiskótával
zabpehelybe/müzlibe
bukta, csigák, rétes, kelt tészták, fánkok, muffinok
piritott gríz/dara, kukoricakása, lepényt tölteni vele
narancslekvárt kacsához+főtt krumpli
gyümölcsleves, rántott camambert áfonyadzsemmel, sült rántott husok, sajt baracklekvárral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!