Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Egy hónapban hány ftból...

Egy hónapban hány ftból oldjátok meg a kajálást? (/fő)

Figyelt kérdés

Főiskola mellett albérletbe költözöm, és érdemes volna minél olcsóbban a kajálást megoldani.. Nyilván minden nap éttermekbe/kajáldákba/gyorséttermekbe járni drága volna, ezért inkább otthon elkészíthető ételekre gondoltam.

Milyen olcsóbb (viszonylag egyszerűen elkészíthető) kajákat tudtok ajánlani?

2011. aug. 14. 23:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Annak idején versenyeztünk a koleszban, ki tud kevesebből kijönni egy héten. A rekord 500 Ft volt egész hét alatt, na nem mondom, hogy degeszre ettem magam:-) Figyeld a boltok akcióit, értékcsökkent termékeket a tescoban, sparban, néha realban is látni. Top kaja volt a rizsnyák, ami rizsből és minden másból amit épp találtunk állt. A minden más bármi lehet, kolbász, darált hús, lekvár. Rengeteget lehet vele spórolni, ha kellően igénytelen az ember arra, hogy mit töm a gyomrába. Ajánlom még figyelmedbe Bear Grylls étkezési szokásait is, rengeteg kalóriát lehet nyerni egy két kóbor pókból, vagy gilisztából is, az elütött nyúl pedig ínyenc falat:-)(persze ezt ha nem akarod ne vedd komolyan)
2011. aug. 15. 07:49
 12/21 anonim ***** válasza:
11%

" hagyma, krumpli, zsír/olaj, margarin ,rizs, tészták, fűszerek. só,cukor, liszt, tojás.

ha jó pörköltalapot tudsz készíteni már nem vagy elveszve.

csirkéből, sertéslapockából nagyon hamar lehet egy jó pörköltet készíteni, de gomba, tojás, zöldborsópörköltek is nagyon finomak. a paprikáskrumpli szintén.

a paprikáskrumpli összetörve, kifőtt fodroskokkával már krumplistészta.

tészták, mind a pörköltökkel, mind pedig édesen, sósan kitűnő kaják.

az olaszos paradicsomos tésztáktól kezdve, a sajtos-sonkás

tejfölös tésztáig sokminden belefér. diós, mákos, túrós stb.

a rizs is hasznos társad, mint köret, de tejberizs, rizskoch is egyszerű.

a palacsintát gondolom szereted:)

ha néha több időd van, főzz előre több napra.

rántotthúst panírozva fagyaszthaszt, vagy kész fasírtot

és, amikor kell csak előkapod a fagyóból.

a főzelékeket is könnyű elkészíteni és 2 napig azokat is lehet enni.

főzelékhez a sültvirsli, sültkolbász, tükörtojás, bundáskenyér lehet az olcsó feltét.

ha valaminen a konkrét receptje kellene, írj bátran szívesen írunk Neked.

üdv."

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ezt te sem gondolhattad komolyan... Méghogy olcsó. Itt egyesek nagyon nincsenek tisztában az "olcsó" fogalmával.

Én havonta kb 2000-2500 Ft-ot költök kajára (nem önszántamból, ekkora a keretem ételre).

Én Lidl-ben, vagy ALDI-ban vásárolok. Itt kezdődik a spórolás, hogy pl.: nem Intersparban vásárolunk vagy a legrdágább sarki kisközértben, vagy CBA-ban.

Ott szoktam venni 8 csomag cérnametéltet (negyedkilósat) 1432 Ft-ért. Veszek hozzá olyan tyúkhúsleveskockát, amihez van plusz 6 db ajándék kocka 350 Ft-ért. (olyen nem mindíg van, amihez van ajándékkocka, mert gyorsan elkapkodják). Egy "leveshez" (amibe nem rakok semmit, csak 1 liter víz és két leveskocka) főzök egy csomag tésztát. A kettőt együtt "tálalva" kb 4 napig szoktam enni, úgy, hogy napi egy nagy adag kijön mindíg, de ha akarom, ehetem két részletben is a napi adagot.

Általában marad 1700 Ft, amit beosztok egész hónapra és olyanokat szoktam belőle venni, mint kenyér és hozzá valami zsír, ami nem olyan romlandó felbontás után sem. És míg várom az "ebédet" ilyen kenyerekkel kihúzom egésznap. De pl egy csomag kenyér is kb 4-5 napig "kitart". Mondjuk az utolsó napokon már lehet, hogy kicsit szikkadt, ilyenkor megpirítom.

ha valaki nagyon akar spórolni (vagy muszáj neki), akkor nagyon jól ki lehet jönni "kis pénzzekből" is.

2011. aug. 15. 19:07
 13/21 anonim ***** válasza:
A 8 csomag tészta együtt 1430 Ft természetesen, nem egy csomag annyi. Egy csomag 179 Ft. (A Lidl-ben legalábbis. Láttam már máshol olcsóbban is, de az már az ehetetlen szemét kategória)
2011. aug. 15. 19:08
 14/21 anonim ***** válasza:

Azért ez már nagyon durva amit kedves utolsó csinálsz és ilyet ne is javasolj senkinek... Lényegében semmi esszenciális tápanyagot nem eszel... 0 fehérje... Egyáltalán hogyan élsz még? Na jó, viccet félretéve ezt azért nem szabad csinálni egy fiatal egyetemistának, főleg egy 20 évesnek. Még a végén elkezdi csinálni.

Eleve hülye magyar szokás, hogy mindenki legelőször a kajával akar spórolni. EMBEREK, a saját egészségetekről van itt szó! Lehet, hogy a szervezet ezt bírja pár évtizedig, végül totál tönkremegy.

Egy egyetemista elmehet dolgozni napi 4-6 órát, emellett van szociális ösztöndíj (akinek tényleg nincs pénze ételre sem, az akár 30-40 ezer forintot is kaphat egyetemtől függően), van tanulmányi ösztöndíj is, akár 20-25 ezer forint.

Én is így csinálom, szinte 0 szülői segítséggel és tudok normálisan étkezni (húst, zöldséget is hetente többször) napi 4 alkalommal.

2011. aug. 15. 20:02
 15/21 anonim ***** válasza:

igen 19.07 amit te csinálsz az szükség, de totál elégtelen, és ásod vele a sírod, holott pl a net árából kijönne egy zacskó alma, meg némi hús, h legalább havonta 1x egyél ilyesmit is, de ez nem az én dolgom.

Kérdező ne vidd az összeget napi 1000ft alá, mert akkor szemetet eszel!

2011. aug. 15. 20:52
 16/21 anonim ***** válasza:

19:07, 78 % -os. Te nagyon elvetetted a súlykot, főleg, hogy az egész kmmenetmet bemásoltad.

Valami Nálad nem stimmel...

és a válaszok értékelése elsősorban a kérdezőt illeti meg, csak Ő tudja , hogy valóban hasznos-e vagy sem.

én a kérdésre válaszoltam, teljesen jó szándékkal, feltételezve, hogy egy főiskolás, aki főzni akar megérti,amit még most is remélek.

a Te válaszod pedig a nullával egyenlő.

2011. aug. 15. 21:01
 17/21 anonim ***** válasza:
* kommentemet
2011. aug. 15. 21:03
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Jaj, annyira tudtam, hogy ez lesz. Hogy minden hül*ye válaszoló elkezd kötekedni és értetlenkedni. És akkor el kell magyarázzam, hogy nem... nem csak a kaján "spórolok" és nem... a "spórolást" nem a kaján kezdem el. Van egy fix jövedelmem és abból úgy jövök ki, hogy kajára (ha tetszik, ha nem) 2500 Ft jut maximum. Az internet a szomszédé, megengedte, hogy használjam, nem lopom. (megadta hozzá a jelszót). Egyébként bérletre sem futja, gyalog megyek mindenhova, pl.: a Lidl-be is, 2 km oda, 2 km vissza. Nagy szám. Egyébként van olyan helyzet (pl most az enyém), amikor nincs választás, hogy egészséges akarsz e lenni, csak próbálsz valahogy "életben maradni". Nem tudom, hogy a kérdező mit ért spórolás alatt, az én "variációm" csak egy alternatíva. Értelemszerűen hosszútávon nem a legjobb, ha egészségtelenül táplálkozik az ember, de azt is figyelembe kell venni, hogy van, aki nem választhat és hiába olyan "egészségtelen" az a kaja, attól még nem valami jó éhen halni. :-)
2011. aug. 16. 01:38
 19/21 anonim ***** válasza:
Akkor azonnal fordulj az önkormányzathoz, segíteni fognak rajtad.
2011. aug. 16. 01:58
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Ne hülyézd le a válaszadókat, elég bizonyítvány számodra, amit itt kiállítottál magadról.

nem a kérdésre válaszoltál, hanem a saját nyomorodat ecseteled részletesen.

Te mások véleményét sárbatiprod, sértegeted a válaszírókat

csak a magad sirámait tartod fontosnak.

Mindenki a saját sorsának kovácsa!!!

2011. aug. 16. 06:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!