Szerintetek megpucoljam a halakat?
a férjem pecás, most megkérdeztem tőle. ha megpucolod most és jól átsütöd paprikás lisztben és forró olajban még semmi bajod nem lesz tőle.
de örök mondás, hogy " élőhalnal élete,döglött halnak halála a víz".
Ezt ugy tudtad volna megmenteni, ha este megtisztitod, aztan citrommal es soval megszorod, s igy a hutobe teszed, vagy pedig beteszed a fagyasztoba ugy, hogy nem pucolod meg!
Ez a tengeri halakkal igy szoktak, amikor tobbet fognak, akkor leutik, tehat nem elve, es egy zacskoba teszik, es ugy pucolatlanul fagyasztjak le. Amikor elkesziteni akarod, akkor kiolvasztod stb...teljesen olyan, mintha friss halat fogyasztanal.
szagold meg.
ha halszagú: jó
ha büdös vagy fura szaga van: nem jó
A pucolatlan hal akkor romlott, ha a szeme befehéredik!
Olyan, mintha egy fehér, átlátszatlan hártya borítaná a szemét. Akkor már kidobandó!!!!!!!!!
Délben kérdezed, hogy az előző nap fogott, és elpusztult hal,(mert a keszeg már csak ilyen, könnyen elpusztul)ami a vízben volt "tárolva" ebben a melegben, hasznosítható-e még.
A válaszom látatlanban: NEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!