Félre szoktátok tenni a legjobb falatot evés közben, hogy a végén azt egyétek meg?
Igen, én ilyen típus vagyok, pedig fordítva kéne, hiszen mi van ha addigra jól laksz? vagy épp kicsippentik :)
és ezt az élet minden területére igaz, nem csak konkrétan a kajára
Bátyám csinálta mindig ezt, úgy sajnáltam szegényt, mert ő is félretette a tányérján a legjobb falatot, majd anyu -aki azt hitte, hogy nem kell neki - hirtelen bekapta. :-))
Én általában azt eszem meg előszőr.
Addig csináltam ezt, amíg egyszer meg nem jártam.
Anyukám a kenyér héját szereti, apu meg én a belét. A szüleim mindig szétszedték, és odaadták egymásnak azt a részét, amit szerettek. Még kicsi gyerek voltam, valami főzelékhez ettük a kenyeret, anyuék beszélgettek. Én szépen kihámoztam a kenyeremet a héjából és legyűrtem a héját -friss volt, ropogós, fojtós, alig vártam, hogy elfogyjon és ehessem a puha belét. Mire végeztem vele, apukám a nagy beszélgetésben nem figyelt, odanyúlt, és már be is dolgozta a szájába a kenyerem belét. Nem volt egy egetrengető dolog, mert kaptam másikat, de annyira megmaradt bennem, hogy azóta fordítva csinálom: mindig mindent a javával kezdek.
Én is meghagyom.
Például a bolognain ahol a sajt van, kieszem alóla a tésztát, és az utolsó falatok csak a sajtos részek:)
Szendvicsnél is úgy eszem, h körbe a kenyér héját, és a végén megmarad a közepe, ahol a legpuhább a kenyér, és tele van mindennel:)
30/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!