Miből van a fondant?
dehogy is
van a fondan és a fondant
fondan, amivel a minyonok vannak pl bevonva
fondant, nyújtható burkolat, tortákat vonnak be vele pl, vagy figurákat is lehet formázni belőle
a fondan egy sima túltelített cukoroldat, nincs benne tojásfehérje (van aki ezzel hígítja, de nem alapanyaga)
a fondant is nagy részt cukor, plusz zselatin, víz és margarin - esetleg pillecukorból is lehet házilag csinálni (megolvasztod mikróban és annyi porcukrot gyúrsz hozzá margarinos kézzel, hogy gyurmaszerű legyen)
mindkettő színezhető, ízesíthető
Aha, köszi.
Akkor nem azonos a marcipánnal. Köszönöm a válaszokat.
14:21 ugyanmár
"fondant" francia eredetű szó, a kiejtése fondan.
Egy dologról van szó, ami alapból csak cukor+víz.
De a felhasználáshoz zselatinozzák stb, hogy megfelelő módon alakítható legyen.
Kérdező, nem, a marcipán az más, ahhoz mandula kell. De abban se kevés cukor van :)
Na akkor tisztázzuk a dolgokat. A fondant egy francia szó, amit magyarul fondánnak írunk, használunk. A fondán úgy készül, hogy főzünk egy cukorszörpöt, amit invertálunk (ecet-, vagy citromsavval- hogy ne kristályosodjon ki a cukor) Majd ezt a cukorszörpöt táblázzuk egy márványasztalon, amitől kifehéredik és gyúrható állagúvá válik. Ez van pl. a Mignon-on is, de ott már egy hígítottabb változattal dolgozunk! :)
(egy cukrász)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!