Amit ma ettem ez egészséges? Mit kéne kiiktatni belőle?
Reggeli:
-1 db alma
-Teljes kiőrlésű rozsos kenyér enyhén megkenve 2 szelet sonkával
Ebéd:
-egy szelet rántott csirkemell
-2 evőkanál rizzsel
+egy tányér paradicsomleves
Tízórai:
-3 db teasüti
+egy pohár tej
Vacsora:
-egy rozsos kifli
köszi!
azt hiszem akkor ez így perfekt lesz nekem, mert szeretnék fogyni.:)
igazad van, tegnap például párolt zöldséget ettem rántott sajt mellé, nem pedig krumplipürét vagy sült krumplit.
megpróbálom tartani.
Nektek hogy megy az egészséges táplálkozás?:)
A rántott sajt sem túl jó, ha fogyni akarsz, mert a sajt, és a panír is hízlal.
Egyébként ha lemondassz minden csokiról és sütiről, illetve bevállalod a napi 2-3 km gyaloglást, akkor már fogyhatsz.
Én ezt csinálom. Mukába az egyik utat (oda, vagy vissza) gyalog teszem meg, 3 km, illetve nem eszek csokit és sütiket egy hónapja. Mást mindent normálisan, és mértákkel. (oviban dolgozok, és a menzakaját eszem) Tehát abban tényleg minden féle van.
Így egy hónap alatt 63-ról 61-re lefogytam.
Ebből a menüből hiányzik a megfelelő zöldség és gyümölcs bevitel, valamit a fehérjét is csak állati eredetűből viszed be főként.
Én így módosítanám ezt az étrendet:
-reggeli: alma/szezonális gyümölcs, amennyit meg tudsz enni és jól esik
-ebéd: a rizsből (főzz barnát) és nyugodtan megehetsz nagyobb mennyiséget is. DE egéyl hozzá nyers salátát idény zöldségekből: fejes saláta, uborka, petrezselyem, zeller szár, répa, paprika, paradicsom, stb. És rá valami szolíd öntet, pl. citromlé és zöldfűszerek. Ebből a salátából min. 1 nagy tállal a kaja mellé. :)
Ha megfelelő mennyiségű nyers zöldet, gyümölcsöt ettél, nem leszel éhes és rostban élő enzimben gazdag lesz a napi tápanyagbeviteled, nem bezsélve a vitamin ellátottságról.
Figyu: a vajat, kenyeret NE keverd az almával, összeerjed a gyomrodban és felpuffadsz.
A teasütit és a tejet, ha mindenáron akarod enni, inkább egy laza vacsira hagynám. Vagy kiegészítő étkezésként ha megéhezel.
Minden jót!
Megerősítem: nagyon kevés a zöldség gyümölcs tejtermék. Vizet csak iszol?
Egy napra jó, de mindennapra nem . Kell hal, hüvelyes, zöldség, tojás, belsőség is.Egyél salátát agy savanyúságot az ebédhez, és valami bármit a kiflihez. És igyál!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!