Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Amit ma ettem ez egészséges?...

Amit ma ettem ez egészséges? Mit kéne kiiktatni belőle?

Figyelt kérdés

Reggeli:

-1 db alma

-Teljes kiőrlésű rozsos kenyér enyhén megkenve 2 szelet sonkával

Ebéd:

-egy szelet rántott csirkemell

-2 evőkanál rizzsel

+egy tányér paradicsomleves

Tízórai:

-3 db teasüti

+egy pohár tej

Vacsora:

-egy rozsos kifli

2009. ápr. 7. 14:58
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
ja, bocsi, nem sonkával hanem vajjal:D
2009. ápr. 7. 14:59
 2/12 anonim ***** válasza:
nagyon változatos és szerintem egészséges, ha mindegyikből tartottál mértéket
2009. ápr. 7. 15:05
 3/12 anonim ***** válasza:
ja bocs, látom , hogy írtál mennyiségeket
2009. ápr. 7. 15:06
 4/12 A kérdező kommentje:

köszi!

azt hiszem akkor ez így perfekt lesz nekem, mert szeretnék fogyni.:)

2009. ápr. 7. 16:33
 5/12 A kérdező kommentje:
talán a sütikétket....:)
2009. ápr. 7. 16:34
 6/12 anonim ***** válasza:
Ha fogyni akarsz, több zöldséget és gyümölcsöt kéne enni (állítólag napi 5-ször.Például ebédhez rizs helyett zöldség és vacsorára is saláta.
2009. ápr. 7. 16:54
 7/12 A kérdező kommentje:

igazad van, tegnap például párolt zöldséget ettem rántott sajt mellé, nem pedig krumplipürét vagy sült krumplit.

megpróbálom tartani.

Nektek hogy megy az egészséges táplálkozás?:)

2009. ápr. 7. 16:57
 8/12 anonim ***** válasza:

A rántott sajt sem túl jó, ha fogyni akarsz, mert a sajt, és a panír is hízlal.

Egyébként ha lemondassz minden csokiról és sütiről, illetve bevállalod a napi 2-3 km gyaloglást, akkor már fogyhatsz.

Én ezt csinálom. Mukába az egyik utat (oda, vagy vissza) gyalog teszem meg, 3 km, illetve nem eszek csokit és sütiket egy hónapja. Mást mindent normálisan, és mértákkel. (oviban dolgozok, és a menzakaját eszem) Tehát abban tényleg minden féle van.

Így egy hónap alatt 63-ról 61-re lefogytam.

2009. ápr. 7. 19:46
 9/12 anonim ***** válasza:

Ebből a menüből hiányzik a megfelelő zöldség és gyümölcs bevitel, valamit a fehérjét is csak állati eredetűből viszed be főként.

Én így módosítanám ezt az étrendet:

-reggeli: alma/szezonális gyümölcs, amennyit meg tudsz enni és jól esik

-ebéd: a rizsből (főzz barnát) és nyugodtan megehetsz nagyobb mennyiséget is. DE egéyl hozzá nyers salátát idény zöldségekből: fejes saláta, uborka, petrezselyem, zeller szár, répa, paprika, paradicsom, stb. És rá valami szolíd öntet, pl. citromlé és zöldfűszerek. Ebből a salátából min. 1 nagy tállal a kaja mellé. :)

Ha megfelelő mennyiségű nyers zöldet, gyümölcsöt ettél, nem leszel éhes és rostban élő enzimben gazdag lesz a napi tápanyagbeviteled, nem bezsélve a vitamin ellátottságról.

Figyu: a vajat, kenyeret NE keverd az almával, összeerjed a gyomrodban és felpuffadsz.

A teasütit és a tejet, ha mindenáron akarod enni, inkább egy laza vacsira hagynám. Vagy kiegészítő étkezésként ha megéhezel.

Minden jót!

2009. ápr. 7. 21:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Megerősítem: nagyon kevés a zöldség gyümölcs tejtermék. Vizet csak iszol?

Egy napra jó, de mindennapra nem . Kell hal, hüvelyes, zöldség, tojás, belsőség is.Egyél salátát agy savanyúságot az ebédhez, és valami bármit a kiflihez. És igyál!!!

2009. ápr. 8. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!