Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Főztök, vagy hozatjátok a...

Főztök, vagy hozatjátok a kaját, és ha igen miért?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 5. 15:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én főzök, nem engedhetjük meg magunknak, hogy minden nap hozassunk kaját, emellett én szeretek is főzni. Persze alkalmanként rendelünk pl. pizzát vagy a helyi étteremből kétszemélyes tálat, és el szoktunk menni néha étterembe is.
2009. ápr. 5. 16:04
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk a kisvárosban több helyen is lehet előfizetni menüre, éttermek, kollégium, és 450-500 ft ból meg van a két fogásos ebéd.

Ezt otthon olcsóbban kihozni nem hiszem ..

2009. ápr. 5. 16:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
én főzök mivel lányom suliba jár, férjem dolgozik én háziasszony vagyok szóval mindig jut idő főzésre!
2009. ápr. 5. 16:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi hozatjuk, mert sajnos nincs időnk főzni. Én iskolába járok, testvérem értelmi fogyatékos és Mamám van Vele. Mamának meg épp elég baja van a főzés nélkül is... Apukám meg dolgozik. Anyukám már 4 éve meghalt..

De hidd el, ezerszer jobban szeretnék " házikosztot " enni, mint éttermi kaját... :S Annyira unom, hogy mindig ugyanaz a kaja van, ugyanazzal az ízzel... : (

Örülök, ha ünnep van vagy szüli- ill. névnap, mert akkor Mama vagy Apa főz : ))

És Ti?

Nani

2009. ápr. 5. 16:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam, hogy előre megfőzöm hétvégén az alapdolgokat, pl. lesütök egy adag húst, megpárolok zöldségeket, elkészítek egy nagy lábosban levest stb. Az egészet adagokba szedve lefagyasztom, így hétközben csak vesszük elő, nem kell sokat bajlódni a főzéssel. A párom (férfi) készíti hozzá a köretet, mert én csak estére érek haza. Ami pedig gyorsan megy, azt frissen készítem el. A hosszabb időt igénylő ételek pedig hétvégére maradnak, akkor kettesben szoktunk főzni.
2009. ápr. 5. 19:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én főzök, és ennek több oka is van. Az egyik, hogy szerintem olcsóbb, mert én abból főzök, ami épp olcsó/akciós. Nekem drága rendelni az ételt. És ami zavar a rendelt étellel kapcsolatban az még az is, hogy nem szeretek úgy enni nap, mint nap, hogy nem látom, mi kerül bele. Nem mondom, hogy nagyon ritkán nem megyünk el étterembe, de jobb szeretem az itthonit! :o)
2009. ápr. 5. 19:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
én mindig főzök.de egy ideje most rendelem,mert gipsz van mindkét kezemen...enni sem könnyű:-((
2009. ápr. 5. 20:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én főzök, mert:

- szeretek főzni

- veszélyeztetett terhesként itthon vagyok, így mindig jut rá időm

- szeretem a családot haza étellel várni

- szeretem látni, ahogy fogy a kaja és izlik nekik (azután bezsebelem a dícséretet) :)

Üdv!

2009. ápr. 6. 10:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is főzök. Több okból is: szeretek főzni, olcsóbb mintha rendelném, saját szájízemre készülnek az ételek. Persze ez nem azt jelenti, hogy sose veszek egy pizzát, gyrost stb. Ezen kívül hetente egyszer biztos van azért olyan nap, hogy csak bundáskenyeret vagy melegszendvicset eszünk. Ezt viszont mindiga férjem csinálja.
2009. ápr. 6. 15:05
 10/10 anonim válasza:

Szia! Hát én míg dolgoztam nem igazán főztem, mert este fél 8-kor mikor hazaestem örültem, hogy élek. Napközben szendvicset ettem meg kifőzdében amit épp megkívántam. Gondoltam ilyen ételszállító futárszolgálatra is, de mivel nem állandó a munkahelyem, hanem szinte minden nap máshol dolgoztam így ez nem volt megvalósítható. A párom meg szintén evett főtt ételt, mert az anyja itt lakik a szomszédunkban és szokott főzni, szóval mire én hazaértem a munkából, ő is már vacsorázott.

Most viszont 2 hete itthon vagyok táppénzem kismamaként és bár nem főzök állandóan és minden nap (bár lehet, hogy csak amiatt, mert az említett "szomszéd néni" miatt nem vagyok rászorulva) de örülök, hogy végre főzőcskézhetek. A helyzet az, hogy alapvetően nagyon szeretem azt enni, amit én főzök. :-) Nem azért, mert én vagyok a világ legjobb szakácsnője, hanem mert amit én csinálok, az garantáltan olyan ízvilágú és fűszerezésű, mint amit én szeretek. Meg persze egy jó kis házi sütivel, tortával a bolti nem érhet fel!

De persze időnként szeretek beülni valami kis kajázóba, étterembe is, mert azért jó az néha! Néha melléfogok és olyat rendelek, ami nem igazán ízlik, de sokszor belenyúlok a tutiba. Meg mikor nem otthon eszünk olyat szoktam kérni, amit én nem szoktam csinálni.

2009. ápr. 6. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!