Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Nem tartjátok megtévesztőnek...

Nem tartjátok megtévesztőnek pl a frissfölt, vagy reggeli italt?

Figyelt kérdés
Amik ugyanolyan csomagolásba vannak mint a tejföl,vagy a tej.Volt már rá példa,hogy én is vettem véletlenül,nem beszélve anyukámról,és a hasonló idős emberekről,akik még utánna is azt hiszik,hogy tejet,tejfölt vettek,és nem valami "öszzekutyult" tejtermékfélét.
2009. ápr. 3. 23:42
 1/9 anonim ***** válasza:
98%

De.Még örülök is neki,hogy jé,hát de olcsó a tejföl,és beteszem a kosaramba...Szerencsére még soha nem vettem meg,mindig észreveszem a pénztár előtt,de akkor is nagyon zavaró.

Arról nem is beszélve,hogy hogyan és miből készülnek...hát nem tudom,elég gusztustalan...

2009. ápr. 4. 00:37
 2/9 anonim ***** válasza:
92%

A frissföl és a tejföl között annyi a különbség, mint a margarin és a vaj között. Szimplán növényi zsiradék. Számomra egyértelmű, hogy amire nem tejföl van írva, az nem tejből van.

A reggeli ital viszont tényleg elég gáz. Olyat egyszer ittam, rossz az íze.

Frissfölt néha veszek, mert igencsak csóró vagyok, nekem főzéshez megfelel.

2009. ápr. 4. 00:54
 3/9 anonim válasza:
100%

A reggeli itallal már én is találkoztam, de csak egyszer...

A frissfölre pedig ezután fogok odafigyelni, eddig nem néztem, nem is gondoltam volna...

2009. ápr. 4. 01:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Amióta ezek elterjedtek, azóta épeszű ember tudja, hogy aminek a neve csak hasonlít valamire - az nem abból van!
2009. ápr. 4. 02:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem téveszt meg, volt egy tábor, ahol állandóan Frissfölt kaptunk, úgyhogy még dalt is írtunk róla, én azóta nem tévesztem el :-) A reggeli ital meg szerintem legalább színre más csomagolást tekintve, nem? Meg a felirat is. Engem nem zavar, még sose vettem egyik helyett se mást, ennyire nem rossz a szemem, még így se, hogy szemüveges vagyok.
2009. ápr. 4. 10:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha már itt tartunk a Teszkóban árulnak olyat, hogy "Csízió speciális tömb" sose talájátok ki, hogy mi az: sajt(szerűség) :D
2009. ápr. 4. 11:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondjátok, hogy a Frissföl növényi eredetű????? áááá

Ezt nem is tudtam. Na, mostmár nem fogok ilyet venni.

2009. ápr. 4. 12:00
 8/9 anonim ***** válasza:
93%
A frissföl, az valóban növényi, másolata a tejfölnek. :) A tejital pedig perneátummal van higgítva, ami a tejgyártás mellékterméke. Magyarul elkészítik a tejüzemben a tejet és egy részét felhiggítják ezzel az anyaggal, ami voltaképpen víz, és utána homogenizálják, pasztőrözik. Az arány 1:1 vagyis 1 liter tejhez kerül 1 liter perneátum (víz) így még drágább is mint a tej. Mert ha a tej 200 Ft, a tejital meg 170 Ft, akkor a tejitalban van fél liter tej (100 Ft)és fél liter perneátum, ami 10 Ft. Ezt kéne azokkal tudtani, akik örülnek, hogy olcsóbb a tejital és milyen jó...
2009. ápr. 5. 10:55
 9/9 anonim ***** válasza:
80%

Nem tartom megtévesztőnek. Nem csak a tejföl van olyan dobozban, hanem a kefir, natur joghurt is, és még tejszín is van hasonlóban. Ugyanott készítik, miért tennék másba? Egy termékét nem fognak teljesen más csomagológépet beállítani.

A frissföl a tejfölnek olyan, mit a margarin a vajnak. A margarint is Összekutyult terméknek tartod?

A perneátum nem egyenlő a vízzel, ahogy az előttem írták. van benne tejcukor, ásványi anyagok, vitaminok. "csak" a fehérjét, és a zsírt vonták ki belőle. Olyan, mint a vajköpülés után maradt író.

2009. ápr. 7. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!