Valki segitene?

Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 18:40
 1/7 A kérdező kommentje:
Szeretnem meglepni a baratomat sutivel vagy tortaval.A baj csak az hogy a baj csak az hogy nem tudok sutni.Mar megprobaltam 4-szer az eletemben,es mindegyik gusztustalan,es undorito lett.Valmami egyszeru recept kene,de megis finom.
2011. júl. 12. 18:41
 2/7 anonim ***** válasza:
Kókuszgolyó?
2011. júl. 12. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Puding?
2011. júl. 12. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
sima piskótatészta telezuttyintva meggggyel. !
2011. júl. 12. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Küldök pár receptet. Mind nagyon finom és egyszerű! Írj nyugodtan, ha problémád van bármelyikkel! Elküldöm ezeket priviben is. :-))


1.) Kakaós süti

25 dkg liszt

25 dkg cukor

1 tojás

½ sütőpor

¼ liter tej

5 dkg kakaó

8 dkg puha margarin

Fél citrom reszelt héja

Egész citrom leve.

(nem kötelező, de lehet bele pl. meggybefőttet is tenni 1-1/2 befőttes üveggel, lehetőleg lecsöpögtetve)


Ezeket egyszerűen összekevered. Először a por állagúakat, utána a margarint, végül a folyékonyakat. Keverőgéppel a legegyszerűbb.


Majd be egy nem túl nagy tepsibe, amibe sütőpapírt raktál. Vagy, ha nem akarsz sütőpapírozni, akkor vékonyan kivajazva, liszttel meghintve is jó a tepsi, hogy ne ragadjon le.


A sütőben (sütőtől függően) kb. 40 percig kell sütni. (de ez lehet, 35-50 perc is). Akkor jó, ha villával beleszúrva belül már nem folyós.


Isteni finom süti, és a sütéssel együtt megvan egy óra alatt.

Tetejét én porcukorral szoktam megszórni.



2.)Kókusz golyó


Összegyúrni:

50 dkg darált háztartási keksz

10 dkg vaj

2 evőkanál kakaó

20 dkg porcukor

1 evőkanálnyi rum (vagy aroma)

Meggybefőtt leve



Kívülre:1 csomag kókuszreszelék


Fentieket összegyúrni, s annyit rakni a meggybefőtt levéből, hogy gyúrható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk belőle, majd megforgatjuk a kókuszreszelékbe.


Extrább variáció, hogy a golyóforma közepébe beleoperálunk meggyszemet.



3.)Joghurt torta


3 pohár joghurt (jobb a gyümölcsös)

6 evőkanál kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag Horváth Rozi zselatin


Ezeket kézmelegre melegítjük (nem forrhat)



Amíg lehül:

1 zacskós tejszínt és 1 pohár vaníliás cukrot összekeverünk és felverjük.


Gyümölcsöt aprítunk (őszibarack (befőtt is lehet), eper, ananász….bármi, amit szerettek)


Végül az egészet összekeverjük, és beleöntjük egy olyan edénybe, amiből ki tudjuk majd borítani. (Én üvegedényben szoktam. Az edénybe átlátszó fóliát szoktam rakni, hogy kilógjon az edény szélénél, hogy ennél fogva válasszam majd le az edényről. Így egy kicsit gyűrött lesz, de ez semmit nem veszít az értékétől.


Mehet be a hűtőbe. Pár óra múlva kiborítható egy tálra, és lehet vágni.



4.) Meggyes vagy barackos pite


20 dkg puha margarint kikeverünk

7 dkg cukorral

4 tojás sárgájával


Majd:


4 tojás fehérjét

7 dkg cukorral kemény habbá keverünk.


Ezt a két trutyit összekeverjük, majd bele kell szitálni, keverni 20 dkg finom lisztet. Sütőpapírozott, vagy kivajazott/lisztezett kisebb tepsibe belerakni. Tetejére mehet egy befőttesüvegnyi lecsöpögtetett meggy. Én még sárgabarackbefőttel is szoktam csinálni. A végén, ha kihűlt, mehet rá porcukor.


Egyébként kb. 20-30 percig kell sütni, sütőtől függően. A sütő közepére kell tenni a tepsit. Én onnan tudom, hogy kész, ha kezd megbarnulni a teteje. De villával is bele szoktam szúrni. Onnan is kiderül, megsült-e belül.



5.) Diós kifli

35 dkg liszt

1 Ráma margarin (puha legyen)

1 tojás

15 dkg cukor

15 dkg darált dió

Csipetnyi só


Az egészet összegyúrni. Tej vagy tejföl mehet bele, ha nem gyúrható elég könnyen. Pihentetni kell 1 órát. Kicsi núdliformát sodorni belőle, 5 cm hosszú darabokra, majd meghajlítani.


Kivajazott/lisztezett lapos tepsibe szép sorba egymás mellé lehet rakni őket.

Pár perc sütés elég nekik (sütőtől függően: 8-15 perc kb.)


Még melegen meg kell őket hempergetni porcukorrá darált vaníliás cukorral. Én a kávédarálóval szoktam a vaníliás cukrot porosítani.



6.)Olasz rétes

30 dkg lisztet elkeverünk 20 dkg cukorral és ½ sütőporral, pici sóval. Ennek a lisztes keveréknek a felét beleszórni egyenletesen egy tepsibe, amelyre előzőleg rákentem 5 dkg. rámát.

Majd ½ kg. túrót, 1 tejfölt és 2 vaníliás cukrot összekeverni. Ezt a krémet rákenni (rámorzsolni) a lisztes keverék tetejére. Rászórni kb. ½ csomag mazsolát, majd erre jön a lisztes keverék másik fele.

Végül 4 tojás sárgáját, 5 dkg. cukrot, ½ l langyos tejet összekeverni. Majd bele a 4 tojás fehérjének kemény habja. Ezt is beleöntöm a tepsibe. Az egészet meglocsolni 5 dkg. olvasztott rámával. Lassú tűznél kell sütni addig, amíg a teteje már nem folyós halmazállapotú, hanem kb. olyan lesz, mint a puding.


Nem kell megijedni, hogy a por állagú alapanyag nem fog kellően összeállni! Összefog!!!

Ez az egyik legfinomabb túrós süti recept.


Jó étvágyat és sok sikert hozzájuk!

2011. júl. 12. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
2011. júl. 12. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Vau........u.u.... Koszonom szepen.Nem szamitottam ilyen sok valaszra,majd megirom melyiket valasztottam,es hogy sikerult.Meg egyszer koszi,es szep napot! Udv.
2011. júl. 13. 08:48

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!