Valki segítene aki ért a garnélákhoz?
Hát, azért nem mindent :)
Az akváriumba kellene egy kis teljesítményű szűrő, legjobb a szivacsszűrő, nem csinál túl nagy áramlatot.
A vizük felét cseréld le hetente, de azonos hőmérsékletű pihentetett vízzel, mert érzékenyek a bomlástermékekre.
Legyen az akváriumban rengeted búvóhely, főleg jávai moha a legalkalmasabb erre a célra, meg valamilyen úszó növény, hogy ne legyen túl erős a fény.
A sötét aljzatot kedvelik, biztonságérzetet nyújt.
Én etetni szúnyoglárvával, lemezes halkajával, 1-2 percig főzött uborkával, borsóval, spenóttal, cukkinivel, ilyesmikkel szoktam. Nem kapnak minden nap kaját, csak 2-3 naponta, de van alga a medencéjükben, azt szívesen bogarásszák. Keveset etess, a zöldségek maradékát pedig néhány óra múlva vedd ki.
Én csak "scrimps naturals"-al etetem.
Úgy tisztítom, hogy szunyoghálót gumiztam a leszívó cső végére.
Sok növény van az akváriumban, főleg vasfára tekert jávai moha, meg van liaoepsis vizifű, infuzória és egyéb kis méretű növények.
Az aljzat nálam 1-3mm-es apró szemű kavics.
Beraktam egy vékony faágat, azon is szoktak mászkálni.
Nekem 3 akváriumban 3 különböző szűrőm van, szerintem mindegy milyen szűrőt használsz, nem kell nagy sodrás, gyengére kell állítani, vagy kicsi szűrőt kell venni.
Érdekes növény lehet az az infuzória, én úgy hallottam, hogy egy csillós egysejtű amivel ivadékhalakat szoktak etetni :)
Még annyit hozzátennék, hogy a garnélák nagyon érzékenyek a vegyszerekre. Olyan növényeket érdemes venni, amik tápozás nélkül vagy nagyon kevés táppal is szépen nőnek. Pl. Microsorum, Anubias, gömbalga, különböző mohák.
Az infuzória az olyan mint a hínár, bár lehet akkor rosszul tudom a nevét, de valami ilyesmi neve van :)
Az egy húsevő növény, ami tisztítja a vizet, mert az apró mikró nemtom miket megeszi, mármint a növény :)
Vannak rajta kis bogyók azzal gyilkol, de a bogyókat meg lezabálják a halak.
De a redeket nem bántja a növény, az csak az ilyen nagyon mikro dolgokat szűri ki a vízből.
Ja, lehet az lesz az, valami olyasmi csak nincs róla sehol egy normális kép.
Az lehet hogy alapból elkapná, de ha a halak lezabálják róla a bogyókat, akkor már nincs is mivel elkapja, pl nálam nincs rajta bogyó már :)
Jó, akkor ne vegyetek olyat redek mellé :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!