Valki tud mondani egy border colliekről szoló oldalt vagy
tud írni róla?
Figyelt kérdés
2010. máj. 21. 20:34
1/9 anonim válasza:
Nekünk van.:)
Csak olyan gazdinak ajánlom aki kellően határozott, és szigorú, mert nagyon intelligens kutya, és könnyen tanítható, de könnyen az ember fejére nő, nagyon nagy a mozgásigénye, játékos, és rossz.:D
Mi anyukámmal próbáltuk nevelni következetesen, de apám mindent megenged neki ennek következtében már senkre sem hallgat, apám a kedvenc gazdija mert mindig eteti, és megvédi ha rosszat csinál. Könnyű elrontani, pedig mi megpróbáltunk mindent anyuval.
2010. máj. 21. 20:45
2/9 anonim válasza:
Az etetit természetesen úgy értem, hogy túl eteti, mert mi sem koplaltatjuk.:)
2010. máj. 21. 20:46
3/9 A kérdező kommentje:
és a vizet szereti??
2010. máj. 21. 20:50
4/9 anonim válasza:
Igen, van kerti tavunk(ne gondolj nagyra, és mélyre, csak egy kis dísztó), bele szokott ugrani, persze nem lenne neki szabad.
Az első válaszban csak annyi hibádzik, hogy ez az egész egyed függő. Az én borderem pont ellentéte a tiédnek. :)
A netboard.hu-n a kutya fórumban van borderes topik, nézz be oda.
2010. máj. 22. 13:23
7/9 anonim válasza:
Első vagyok.
Olvastam a fajtáról több oldalon is, és azt vettem észre hogy az a jellemző, amit én is tapasztaltam.
2010. máj. 22. 14:52
8/9 anonim válasza:
Szia, nekem is borderem van, és valóban elég nehéz velük, rengeteg a mozgásigényük. Persze imádom az enyémet, de ha mai fejjel vennék, alaposan átnézném a kenneleket (a hazai border állomány elég híg) és óvakodnék az agyontenyésztett kiállítási vonaltól. A neveléséhez pedig ajánlom a klikkert és ha problémás a Jan Fennel féle kutyás könyveket. Ha bordert akarsz ne siesd el a döntést, tájékozódj! Hazai kennelek: www.bordercollie.lap.hu Ja, és szaporítótól se vegyél, mert nem azt kapod, ami az igazi border collie élmény!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!