Milyen kenyeret egyek, hogy ne hízzak?
búzaliszt nélkül nem kel meg a tészta, nem lesz oylan "kenyérállagú", a tiszta rozsos kenyér olyan mint egy tömör tégla :)
teljes kiőrlésűt és lehetőleg rozskenyeret javasolnék, de feleannyit, mint amennyi kenyeret eddig ettél
azt nézd a csomagoláson, hogy milyen arányban tartalmaz a kenyér teljes kiőrlésű lisztet. minél magasabb, annál jobb. ha legalább a fele tk, az már egész jó. egyébként nem sok termék készül kizárólag teljes kiőrlésű gabonából. sokat elárul, mennyire tömör a kenyér állaga. a finom puha 'barna' kenyereket csak színezik.
a hízás dologhoz csak annyit, hogy a fehér kenyértől sem hízol, ha elhasználod az energiát, amit bevittél vele. a rostok abban segítenek, hogy később éhezel meg újra, mert lassabban emészted meg a kenyeret. a lassabban felszívódó szénhidrát pedig tovább tartja stabilan a vércukorszinted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!