Szereted a kecskehust/sajtot?
Kecsitej és -sajt finom.
A kecskehús viszont nagyon nem jött be, egyszer ettem (és utoljára), pocsék.
Tejet, sajtot és húst is fogyasztok. A tej íze kecskénként változó, és sokban függ attól, hogy mit eszik a kecske, mennyire van tisztán tartva és van-e közöttük bak. Ugyanezek kihatnak a sajt ízére is.
A hús ízét az állat kora is meghatározza.
Sajt ügyben, már-már a perverzió határán vagyok, a trappistától a disznósajtig imádom mindet.
De azért egy jól elkészített gidapörkölttel is sok mindenre
rá tudnátok venni.
Kölyökkoromban kecsketejen nőttem fel, már nem tudom milyen volt, ma a tejjel hadilábon állok feldolgozatlanul.
(Szoktam volt mondani, kell a fenének olyan, ami még a tehénből is kijön. Viszont a jó hideg mátraaljai, egy spricc szódával.... az igen)
Húst még nem kóstoltam,de a kecske sajtért oda-vissza vagyok!:D
Nagyon szeretem,sőt imádom!:)
De sajnos nagyon ritkan van itthon!:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!