Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem romlik meg a bontott...

Miért nem romlik meg a bontott UHT-s tej "soha" a hűtőben?

Figyelt kérdés
Soha nem tapasztaltam, hogy megromlott, megsavanyodott volna...
2011. jún. 27. 17:04
1 2
 11/11 Thillmin válasza:
Az UHT jelentése: ultra magas hőmérsékleten kezelve (eredetileg: Ultra High Temperature Treated), ez 135-137 °C-ot jelent. Ezen hőfokon minden tejrontó baktérium elpusztul, de még a csíráik is. Hőkezelés után a tej aszeptikusan zárt dobozba kerül, ezért az első tejrontó bacik csak fölbontáskor tudnak belekerülni. Még ha ez meg is történik, a hűtőhidegben ezek a lények csak naaagyon lassan szaporodnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy a fölbontott UHT tej soha nem romlik meg, valószínűleg csak nem vártál vele eleget! Az is segít a romlás késleltetésében, ha a hűtőd tiszta, és nem tudnak benne megtelepedni a baktériumok.
2018. júl. 30. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!