Lehet valami bajunk abból, hogy olyan árukat szoktam venni a boltban fél áron, amik pár napon belül lejárnak?
1. még nem járt le.
2. a dátum azt jelenti, hogy : legalább eddig a határidőig jó a termék. Legalább.Tehát nem azt jelenti,hogy másnap már nem jó.
A szavatossági idő nem azt jelenti,hogy az adott napon még jó a termék,másnap meg ételmérgezést kapsz tőle.
Ezek az idők némi biztonsági tartalékkal dolgoznak,tehát még a lejárati idő után kis idővel sem feltétlenül alkalmatlanok fogyasztásra.
A szav. időn belül garantálja a gyártó a termék minőségét és azon belül javasolja fogyasztani.
A szav idő előtt egy nappal megvásárol termékek ugyanolyan jók,mint ha a lejárati idő előtt egy héttel veszed meg.
Természetesen itt nem a szupermarketek által 67x újracsomagolt sajtokról beszélünk,hanem a gyáriakról.
Gondolom most majd lesz aki beírja,hogy látott már olyan árut ami a lejárat napján sz*r volt,persze kivételek vannak,de az inkább minőségi hiba és nem a lejárati idő rossz megállapítása.
Miért égő a pennyben vásárolni? Teszkóban, ósönben a menő?
Nem lehet semmi bajod ebből. A termék nem tudja, hogy neki mikor kell lejárnia. Meg ha hűtve van, akkor esetleg tovább is jó.
én is gyakran vásárolok ilyesmiket, de már pórul is jártam, azért írom le, hogy mások okuljanak.húsról van szó, az Auchanban és a Metróban is megjártam már. amikor
két csomagolt tálcát ragszalaggal szorosan összeragasztottak, egyet, fizet kettő kap... a felsőn még jó volt a szavidő,(aznapi) de otthon kibontva az alsó tálcában zöldek voltak a húsok.
ilyenkor sajnos reklamációnak helye nincs, és nem is érte meg volna visszaautózni.
azóta ilyen duplacsomagot sehol sem veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!