Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a kedvenc ételetek?

Mi a kedvenc ételetek?

Figyelt kérdés
Nekem a rakott krumpli :)
2011. jún. 10. 10:35
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Ez nem maradiság, a hagyományos kaják a legfinomabbak :)

Finom lehet a tyúkleves házi tésztával

2011. jún. 10. 11:48
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
nekem most a tócsni
2011. jún. 10. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Minden ami erős..:)
2011. jún. 10. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

kéred a Bakonyi receptjét?:)) kicsit munkaigényes, de oltári finom.

a légyege, szalonnán , hagymán pirított gomba, tejföllel vagy tejszínnel mártássá főzve.

a hús pl karaj, lisztbemártva elősütve, majd a sütőben befejezve. ez összeborítva a gombás szafttal, plusz finom nokedli, jelenleg kovászos uborkával.

elképzelheted...:)

üdv.

2011. jún. 10. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/31 A kérdező kommentje:
Köszi a receptet kipróbálom biztos finom :)
2011. jún. 10. 12:20
 16/31 anonim ***** válasza:
Rántott hús, sült krumplival.
2011. jún. 10. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/31 anonim ***** válasza:

akkor írom 4-6 főre szoktam egy kiló karajból.

a csontozott karajt felszeletelem, finoman sózom.

serpenyőben zsírt forrósítok, nem sokat, nem úsztatni kell.a húsokat lisztbe mártom, és mindkét oldalukat 4-4

percig sütöm.lehet, hogy közben a zsírt egy kicsit pótolni kell, mert egyszerre nem férnek bele a serpenyőbe.

szóval, a husik elősütve, egy tepsibe kerülnek. a lisztes zsiradékot felöntöm kb fél deci vízzel és átkevergetve a húsokra öntöm.szorosan lealufóliázom és mehet a sütőbe, kb 40-45 percre.míg puhul készülhet a gomba.

kb 10 dek húsos szalonnát csíkokra vágok és kevés zsíron kiolvasztok.erre teszek egy közepes hagymát finomra vágva, és egy pici vízzel pépesre párolom.utána beleteszek fél kiló szeletekre vágott gombát, finoman sózom a szalonna miatt. ha a gomba is puha, leszórom két-három fakanál liszttel, egy csipet pirospaprikával, és hidegvízzel (jobb, ha van húsalaplevünk) felengedem, és kevergetem, hogy szószos szaft legyen belőle. ezután mehet bele egy kispohár tejföl, vagy 2 dl főzőzejszín, egy kicsit összeforralva.nyár lévén egy szem paradicsomot és egy paprikát, igen apróra vágva is teszek bele, plusz egy kis borsot.ja ezt még az elején a gomba előtt.

közben a hús a sütőben omlós, puha lett,összekeverem a gombás szósszal. óvatosan, hogy a szeletek ne essenek szét.

a legfinomabb hozzá a szép sárga tojással készült nokedli,de tésztéval rizzsel is finom.

Bocsi, hogy ilyen szájbarágósan írtam, de az asszony lányomnak is ilyen részleteen kell mindent leírnom, ha azt akarom, hogy végre főzzön is:))

üdv.

2011. jún. 10. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/31 anonim ***** válasza:
Pacal, káposztás és mákos tészta, töltött vagy rakott káposzta. :)
2011. jún. 10. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/31 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a receptet megcsináljuk a hétvégén...és köszi a válaszokat
2011. jún. 10. 14:55
 20/31 anonim ***** válasza:
nagyon szívesen és szép hétvégét:))
2011. jún. 10. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!