Hogy a legfinomabban megcsinálni a sertés májat?
Jó sok hagymát feldarabolsz, zsíron üvegesre pirítod, a feldarabolt májat belerakod, só + bors + kis pirospaprika az ízéért... köretnek kiváló a rizi-bizi, vagy sima rizs.
Minél több a hagyma, annál finomabb a resztelt máj! .)
Igen, a belsőségbe a majoránna szinte kötelező.
Úgy is szoktam, hogy puhára főzöm, forrón felszeletelem, és sózva, borsozva, paprikázva frissen fogyasztjuk, ropogós héjú kenyérrel, savanyúval.Mint régen disznóvágáskor...
Kb. 1,5-2,0 cm vastag szeletekre szeled, bő forró zsírban JÉNAIBAN (hogy bele-láss) felteszed ici-pici vízzel. Teszel bele borsot, (szemeset és őröltet is) babérlevelet, szerecsendiót (nálam a májnál ez nem maradhat el), és Cörry-fűszerkeveréket (hogyan kell írni?)
Beborítod, takarékra veszed, és amikor már azt látod, hogy a véres levét elfőtte, tehát már a zsírban elkezdett sülni, leveszed a tetőt, jó sok fokhagymát belenyomsz, a gázt elzárod alatta, és visszaborítod, amíg a fokhagyma átjárja.
Teljesen száraz sós törtkrumplit, vagy főtt rizst adsz hozzá köretnek, mert ezt a szaftot rá tudod szedni.
Ami maradt, hagy a zsírban kihűlni, mert hidegen kenyérre kenve a zsírt, és rászelve a májat isteni hideg vacsi!
Ne süsd agyon, ne száradjon ki!
Nagyon imádom!
Megint tanultam valamit.
Még a héten megcsinálom.
:D
Örülök, hogy tudtam segíteni! Nekem is tetszik, amit te írtál, én is ki fogom próbálni a te verziódat.
De nem tagadom, a MESTER dicsérete mindig jól esik!
:D
Bocsi, nem volt szándékomban, hogy kényelmetlen helyzetbe hozzalak. De ahogy elnézem, igen-igen egyforma főzés terén ízlésünk. És bevallom, hozzád képest "kismiska" vagyok a bográcsosok és hasonlók terén. De ez engem nem zavar, örülök, hogy van valaki közöttünk, akitől kérdezni tudunk, ha valamiben megakadunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!