A zöld teát hogyan kell megcsinálni?
Azt olvastam, hogy nem jó az, ha filterest veszünk.
Miért nem jó a filteres?
Ha nem ezt, akkor milyen zöld teát vegyek és hol?
Mert a boltokban szinte mindegyik filteres..
Ja és, hány percig kell áztatni?
Mert általában nekem nagyon keserű szokott lenni,
(
nem szoktam ízesíteni mert azt mondják anélkül jobban hat.
És az baj, ha valaki évekig issza, mert olyat is olvastam,hogy csak kúraszerűen szabad inni. Ez mennyire igaz?:)
Ha valami fontosat még tudtok a zöld teával kapcsolatban, azt nagyon megköszönném ha leírnátok köszönöm!
Még csak most kezdtem el inni, de a bőröm mintha szebb lenne tőle.
Teakészítéshez mindig alacsony ásványtartalmú tiszta klórmentes vizet használjunk.
A vizet ne mikróban, és ne műanyag vízforralóban melegítsük, hanem lehetőleg olyan rozsdamentes acél vízforralóban, amit csak erre a célra használunk.
A leforrázandó teamennyiség a zöld teák esetében 2 dl vízre számolva 1 teáskanál.
A vizet addig forrald, amíg nem zubog, majd vedd le a tűzről, és hagyd visszahűlni 70 fokra. Csak ha visszahűlt, akkor öntsd rá a levelekre.
Azonnal fedd be, és mindössze 1-3 percig hagyd állni, majd szűrd le.
A zöld tea leveleit másodszor is le lehet forrázni, ugyanis a második forrázáskor egészen más hatóanyagok oldódnak ki belőle. Ilyenkor már 5-8 percig is ázhat a levél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!