Befőzésben járatosak, mi lehet a baj, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Tegnap délután elkövettem életem első cseresznyebefőttjét. A recept úgy írta, hogy az üveg aljára 2 ek cukor, rá a gyümölcs, megint 2 ek cukor és tartósítószer. Üveg lezár és kigőzölni. 30 percig voltak a tűzhelyen az edényben, kb 10 percig forrt, bugyogott az üvegben a cuccos és már akkor gyanús volt, hogy a cukor az alján nem olvadt el. A vízben kellett kihűlni hagyni. Most reggel is áll a cukor az alján! Mi a hétszentséges miacsodát csináljak én ezzel?2011. jún. 5. 06:56
1/4 anonim válasza:
Nem kell vele csinálnod semmit,majd idővel elolvad a cukor benne.
2/4 A kérdező kommentje:
Uhhh, de jó, köszi a választ! Egy egész nagy szikla esett le a vállamról!:)
2011. jún. 5. 07:07
4/4 anonim válasza:
Nem anyám, öreganyám készítette ilyen módon:D
Egyszerűbb, tartósabb és gyorsabb is a száraz gőzölés. A gyümölcsökre (cseresznye, meggy, körte, barack)a cukoroldatot forrón öntjük a gyümölcsökre és szárazgőzben hagyjuk kihűlni. (A gyümölcs fajtájától függően a cukoroldatban fel kell forralni, üvegbe rakni.) Jó ötlet hűtőtáskába gőzölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!