Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szereted a kolbászt?

Szereted a kolbászt?

Figyelt kérdés
Milyen kolbászt szerettek a legjobban? Csípős, borosos, sült kolbász, száraz kolbász vagy milyeneket?
2011. jún. 1. 19:20
1 2
 11/15 anonim válasza:
Van csirkekolbász?
2011. jún. 2. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 doboszoli ***** válasza:

Szívesen leírom a hozzávalókat. Ám arra figyelj, hogy ez csak harmada a jó kolbász feltételeinek. Másik harmada a füstölés, harmadik a szikkasztás, tárolás, vagyis az érlelés.

Ha a háromból bármelyik hibádzik, már csak "bóti", vagy még rosszabb minőséged lesz.

10 kg sertéshúshoz:(amiben 70%színhús, 30%kemény szalonna van)

-22 dkg só

-20 dkg ő.paprika(erős, édes ízlés szerint)

- 4 dkg ő.kömény

- 4 dkg ő.feketebors

- 8 dkg fokhagyma

Ám, ha javasolhatom, októberig ne kezdj hozzá, ilyen melegben speciális körülmények között is veszélyes mutatvány a füstölt kolbász készítése. Csaxólok.

2011. jún. 2. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 doboszoli ***** válasza:

Pulykából kapható, libából, nyúlból már én is készítettem,

vadból is, de maradok a sertésnél. Esetleg marha hozzáadásával a vastagkolbász és a szalámi.

2011. jún. 2. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
házi száraz csípős
2011. jún. 3. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
Nagy ritkán eszek, választani nem tudok kedvencet.
2011. jún. 4. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!