Szereted a kolbászt?
Figyelt kérdés
Milyen kolbászt szerettek a legjobban? Csípős, borosos, sült kolbász, száraz kolbász vagy milyeneket?2011. jún. 1. 19:20
12/15 doboszoli válasza:
Szívesen leírom a hozzávalókat. Ám arra figyelj, hogy ez csak harmada a jó kolbász feltételeinek. Másik harmada a füstölés, harmadik a szikkasztás, tárolás, vagyis az érlelés.
Ha a háromból bármelyik hibádzik, már csak "bóti", vagy még rosszabb minőséged lesz.
10 kg sertéshúshoz:(amiben 70%színhús, 30%kemény szalonna van)
-22 dkg só
-20 dkg ő.paprika(erős, édes ízlés szerint)
- 4 dkg ő.kömény
- 4 dkg ő.feketebors
- 8 dkg fokhagyma
Ám, ha javasolhatom, októberig ne kezdj hozzá, ilyen melegben speciális körülmények között is veszélyes mutatvány a füstölt kolbász készítése. Csaxólok.
13/15 doboszoli válasza:
Pulykából kapható, libából, nyúlból már én is készítettem,
vadból is, de maradok a sertésnél. Esetleg marha hozzáadásával a vastagkolbász és a szalámi.
15/15 anonim válasza:
Nagy ritkán eszek, választani nem tudok kedvencet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!