Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért történik ez a por alakú...

Miért történik ez a por alakú élelmiszerekkel?

Figyelt kérdés
A por alakú élelmiszerek (mint liszt, búzadara, piros paprika stb.) gyakran olyanná válnak, mintha pókháló lenne bennük. Miért? Nem találtam benne sem pókot, sem molylepkét, sem mást, és nem tudom, mi okozza ezt. Befőttes üvegben vannak, nem hiszem, hogy abba bele tudnának menni rovarok.
2011. máj. 28. 18:56
 1/10 tetro ***** válasza:
93%
pedig ez moly lesz
2011. máj. 28. 19:02
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

sajnos tényleg moly. akár haza is vihetjük,én sem látok semmi élőlényt, mégis volt, hogy ilyen pókhálós lett.még a vegetába is volt, pedig az majdnem tiszta só.

én már teszek a konyhaszekrénybe Biostop élelmiszermolycsapdát, és néha meg is fog idegen betolakodót.

Nem vegyszer, nem kell aggódni.

üdv.

2011. máj. 28. 19:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A csomagoló üzemben is megfertőződhetnek már.A gabonamoly lepkéi petézhetnek bele.Több fajta van.Kis barnás csíkos lepkék.
2011. máj. 28. 19:47
 4/10 anonim válasza:
100%

Milyen gyakran?

Nagyon hosszú idő alatt fogy el egy kiló liszt,vagy dara?

Hogyan zárod le az üveget? Máshol vásárold ezeket a dolgokat,aztán figyelj!Lehet,hogy a közért a"bűnös.Lehet,hogy ők tárolják "szakszerűtlenül"...

2011. máj. 28. 19:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A röhej az hogy amibe belesző a moly az azt jelenti hogy nem tartalmaz egészségre káros anyagot.
2011. máj. 28. 19:49
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

"Lehet,hogy a közért a"bűnös.Lehet,hogy ők tárolják "szakszerűtlenül"

Ilyen nincs!

2011. máj. 28. 19:52
 7/10 anonim válasza:
100%

Hogy-hogy nincsen??? Melyik közértben vagy boltvezető? :-)

Tényleg nincsen? Csak a teszkónál az egérszar? :-(

(Ugye,milyen kellemetlen lehetett az a dolog,hogy nyilvánosságra került az ügy,mit adnak el pld.ott,ahol "A legkisebb is számít!"? Ez egy eset a sok közül.

Nem tudták lefizetni időben az ellenőrcéget,mert más úton került ki a hír? /Ugye,arról se tudsz,hogy sokak /így a multik nagy része is / jóelőre értesítve vannak, mikor jön ellenőrzés?

Molyoktól függetlenül:

Elhiszem én,hogy nem mindegy,hogy pld beázásnál mire folyik az esővíz:PET-palackra,vagy lisztre, sóra,cukorra. Azt már kevésbé hiszem,hogy a boltvezető ,vagy a felette lévő érdekeltség ne akarna mégis túladni az árun...

Nem mondom,hogy a lakásban nem lehet a "fertőzés"forrása,de azért legyetek "finnyásak" még a balatonparti éttermekre is! Ahol kaját lehet venni,ott hanyagságból,pénzéhéhség miatt és ezeregy okból előfordulhat "baleset" .

:( Azt meg régen tudják,hogy a magyarral bármi sz@rt meg lehet etetni. :)

Háziasszonyok,anyukák,legyetek résen!

2011. máj. 29. 15:53
 8/10 anonim válasza:
100%
* előző vagyok: elnézést a hibák miatt!
2011. máj. 29. 16:08
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves Suspectus!

Köszönöm a válaszaidat! :)

Hogy milyen gyakran: időnként előfordul, de nem minden esetben. Nem tudom megmondani sajnos, hogy milyen gyakran.

Nagyon hosszú idő alatt fogy el egy kiló liszt,vagy dara?

Van úgy, hogy hamar elfogy, de van úgy, hogy fél év alatt se használom el. Főleg a pirospaprikát.

Az üveget rendesen lezárom.

Az érdekes az, hogy szerencsére soha nem találok benne állatkát.

Az lehetséges, hogy a boltban belement a moly, aztán kikelt és kirepült belőle, én meg hazahoztam a megmaradt hálóját? Egyébként ez milyen háló? A bebábozódásakor keletkezik?

2011. jún. 2. 13:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Természetesen másoknak is köszönöm a válaszokat!! :)
2011. jún. 2. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!