Boltban lehet kapni csirke alaplét?
Leveskockát kaphatsz, vagy azt a zselés cuccot.
lyalya köszönöm. Szerintem a leveskocka pont megfelelő lesz. :)
Második, a csirke alaplé mióta trutyi?
Rengeteg ételhez használnak alaplevet.
Ha kapni is, irreálisan drága, mint minden ún. kényelmi termék.
Ha 3-4 kiló csirke far-hátat (6-800 Ft) kissé sós vízben megfőzöl, esetleg ha már olcsó lesz némi zöldség társaságában, rengeteg alapleved lesz. Én PET palackba tültve a fagyasztóban tárolom, ha nem kell egész üveggel, egyszerűen vasfűrésszel levágom a szükséges mennyiséget.
Ugyanez elkészíthető sertés/marha velőscsontból is, vagy füstölt husiból.
Sokkal kiadósabb, és jobb mint Lázár csoda trutyija, ami "majdnem" olyan mint az igazi.
Pörköltek, tokányok, húsmentes levesek kiváló alapanyaga.
Szoktam volt mondani, hogy a pörköltet vízzel az igénytelenek öntik fel, kockalevessel meg a lusták, akik restek alaplét főzni.
Szánd rá az időt, hidd el megéri.
Igazad van, de ne légy ilyen szigorú:) nem igénytelenség és lustaság mindig a kényelmi termékek használata.
Most képzelj el egy 6 négyzetméteres panelkonyhában serénykedő ifjú megyecskét egy
vasfűrésszel... én sem tudom melyik a vasfűrész eleje, vagy vége, pedig már nem vagyok ifjú menyecske:))
A szigorúságból nem engedek. Irgum-burgum!
Tegye félliteres üvegbe, ennyi mindenbe elfogy, és vasfűrész kilőve. A flakont egyszerűen levágja róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!