Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Boltban lehet kapni csirke...

Boltban lehet kapni csirke alaplét?

Figyelt kérdés
2011. máj. 24. 20:51
 1/8 anonim ***** válasza:

Leveskockát kaphatsz, vagy azt a zselés cuccot.

[link]

2011. máj. 24. 21:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy végre leszokhatnál az ilyen trutyikról! Ez nem főzés...
2011. máj. 24. 22:16
 3/8 A kérdező kommentje:

lyalya köszönöm. Szerintem a leveskocka pont megfelelő lesz. :)

Második, a csirke alaplé mióta trutyi?

Rengeteg ételhez használnak alaplevet.

2011. máj. 24. 23:04
 4/8 doboszoli ***** válasza:

Ha kapni is, irreálisan drága, mint minden ún. kényelmi termék.

Ha 3-4 kiló csirke far-hátat (6-800 Ft) kissé sós vízben megfőzöl, esetleg ha már olcsó lesz némi zöldség társaságában, rengeteg alapleved lesz. Én PET palackba tültve a fagyasztóban tárolom, ha nem kell egész üveggel, egyszerűen vasfűrésszel levágom a szükséges mennyiséget.

Ugyanez elkészíthető sertés/marha velőscsontból is, vagy füstölt husiból.

Sokkal kiadósabb, és jobb mint Lázár csoda trutyija, ami "majdnem" olyan mint az igazi.

Pörköltek, tokányok, húsmentes levesek kiváló alapanyaga.

Szoktam volt mondani, hogy a pörköltet vízzel az igénytelenek öntik fel, kockalevessel meg a lusták, akik restek alaplét főzni.

Szánd rá az időt, hidd el megéri.

2011. máj. 25. 05:30
 5/8 anonim ***** válasza:

Igazad van, de ne légy ilyen szigorú:) nem igénytelenség és lustaság mindig a kényelmi termékek használata.

Most képzelj el egy 6 négyzetméteres panelkonyhában serénykedő ifjú megyecskét egy

vasfűrésszel... én sem tudom melyik a vasfűrész eleje, vagy vége, pedig már nem vagyok ifjú menyecske:))

2011. máj. 25. 07:21
 6/8 doboszoli ***** válasza:

A szigorúságból nem engedek. Irgum-burgum!

Tegye félliteres üvegbe, ennyi mindenbe elfogy, és vasfűrész kilőve. A flakont egyszerűen levágja róla.

2011. máj. 25. 07:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Ok főnök!:))
2011. máj. 25. 08:46
 8/8 doboszoli ***** válasza:
Amúgy, főzés fronton (de máshol is) a legszigorúbb önmagammal vagyok. Nincs "kicsit mellényúlt" kaja, úgy kidobom, hogy ihaj, és kezdem újra.
2011. máj. 25. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!