Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Sárgadinnyét le lehet fagyaszt...

Sárgadinnyét le lehet fagyasztani?

Figyelt kérdés
Babának lenne, és később, csak eszembe jutott a kérdés.
2011. máj. 16. 11:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem kötött formájú, lédús dolgokat nem érdemes fagyasztani, mert a víz kristályosodik és szétlöki a formát. Magyarul töttyett lesz. De ha pépnek akarod csinálni, akkor meg lehet próbálni, mert úgyis leturmixolod. De az íze tutira nem lesz ugyanolyan.
2011. máj. 16. 11:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem le lehet fagyasztani, de kiolvasztás után szétfolyik. Hogy az ize mennyire változik, azt nem tudom, de a legegyszerübb, ha lefagyasztasz egy darabot és egy hét múlva felolvasztva megkostolod, hogy változott-e, és mennyire. De babának nem feltétlen adnék sárgadinnyét, mert nagyon sok felnöttet is meghajt.
2011. máj. 16. 11:30
 3/6 anonim ***** válasza:

nem, nem lehet, a keletkező jégkristályok kiolvadva

ehetetlenné teszik a dinnyét.és kisbabának tényleg nem való még.

2011. máj. 16. 12:07
 4/6 doboszoli ***** válasza:

Én rendszeresen szoktam, mivel a sárgadinnyével majdnem mindenre rá lehet venni, annyira szeretem.(mondjuk a babakorból kinőttem vagy 50 éve)

Felkockázva, duplán fóliázva(illat!) félig kásásan fogyasztani decemberben, maga az élvezet. Ha teljesen kiolvad, tényleg plötty lesz.

Így járunk el a szilvával, eperrel, szederre, málnával is.

Télen ipari mennyiség fogy.

2011. máj. 16. 12:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha nem tudja a baba megenni, akkor hűtsd le, majd vágd félbe. Magozd ki és öntsd fel mézespálinkával. Utána mehet bele a vanilia fagyi :) Férjed imádni fogja!

Magadnak kevesebb pálinkát rakjál és pótold ki mézzel.

Magadra is gondolj, ne mindig csak a babára :)

2011. máj. 16. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Turmixold össze, bele a pohárba vagy műanyag dobozba. Bár így is kérdéses,hogy nem barnul-e meg. De egészben (darabokban) semmiképp se.

Üdv!

2011. máj. 16. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!