Mi az a dejó?

Figyelt kérdés
2011. máj. 12. 11:44
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
36%

Nincs benne napraforgóhéj! :)

Én évek óta diópótlót használok dió helyett, mert imádjuk a diós süteményeket, és elég drága lenne, ha valódi darált diót használnék hozzá. A dejó egyébként egész pontosan búzacsírából, napraforgómagból és aromából áll. Kevés cukor is van benne. Az íze nagyon hasonlít a dióéhoz, és egész finomra van darálva. Én a Match-ban kapható saját márkás diópótlót veszem, sokfélét kipróbáltam már, de szerintem ez a legfinomabb. A bejglit is ezzel készítem, a legnagyobb dióimádó ismerőseim sem tudták megmondani, hogy nem dió van benne. Ja, és a 25 dkg-os csomag 150 Ft.

2011. máj. 12. 12:45
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Kamudió: pörkölt napraforgóbél, pörkölt búzacsíra, cukor, aroma, antioxidáns
2011. máj. 12. 13:24
 13/26 anonim ***** válasza:
81%

12:45

Erdekes, en mindig meg tudtam mondani, hogyha ezzel a gagyival talalkoztam igazi dio helyett.

En buntetnem ha valaki ezt a sz@rt hasznalja dio helyett es diokent akarja eladni. Ez hamisitas.

Amugy meg nem ertem, hogy miert draga a dio. Tobb ismerosom is van akiknek van diofajuk es hagyjak a diot elrohadni, vagy egyenesen elegetik a kazanban. En meg nezek mint hal a szatyorban, hogy mas kiad egy halom pnezt, hogy vegyen, ezek meg elpazaroljak. Arrol nem beszelve, hogy el is adhatnak es akkor egy kis extra penz is kerulne a csaladi kasszaba.

Szoval nem ertem az embereket!

2011. máj. 12. 13:32
 14/26 anonim ***** válasza:
35%

12:45.ös vagyok.

Utolsó! Akkor te ne egyed, nem kötelező. Én csak leírtam a véleményemet, ahogyan a többi válaszoló is. Nekünk teljes mértékben megfelel a diópótló, mert bizony drága a dió (és nekünk nincs diófánk). De add meg a postacímedet, és egyszer küldök neked egy "diós" süteményt, meglátjuk, meg tudod-e állapítani, hogy mivel készült. :)

Ahogy én "felturbózom", biztosan nem! Eddig még a legkényesebb ízlésnek is megfeleltek a dejóval készült süteményeim, soha nem panaszkodott rá senki, sőt, mindenki kétpofára falta őket. Persze, ahogy írtam, nem minden milyen márkájú diópótlót használ az ember. Nekem az említett márka vált be, az íze tényleg megszólalásig hasonlít a dióhoz.

2011. máj. 12. 13:45
 15/26 anonim ***** válasza:

"nem mindegy"

bocs, elírtam

2011. máj. 12. 13:47
 16/26 anonim ***** válasza:
87%

Kiturtam a kamrából, ez áll a dejó zacsiján:

"Dejó" dióízű örlemény

Összetevők: pörkölt napraforgóbél, pörkölt búzacsíra, cukor, aroma, antioxidáns (citromsav)

Felhasználási területe megegyezik az őrölt dióéval.

Üdv!

2011. máj. 12. 14:24
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyir füznek még hozzá, hogy igaz, hogy ahhoz, hoyg legyen dió, csak diófa kell, de utána a diót össze kell szedni, meg törni, kiszedni a belét - és ha egyszer kipróbálod, akkor rájössz, hogy elég hosszadalmas munka.
2011. máj. 12. 19:28
 18/26 anonim ***** válasza:
89%

13:45

Nem is eszem, mint ahogy irtam is.

Viszont egy szoval sem irtam, hogy te ne egyed, igy nem etem min haborodtal fel.

En is csak leirtam a velemenyem.

Az meg, hogy "dios"-kent arulnak valamit es nem az van benne, meg igenis hamisitas. Ha leirjak, hogy "dejos", mint ahogy par esetben megteszik akkor mas, elolvasom es eldontom, hogy kell-e vagy nem, de ahol megrendelem a 700 Ft-os gundel palacsintat mert az van az etlapra irva, hogy "dio, csokolde ontet, stb..." es a vegen kiderul, hogy ez a trutyi van benne akkor ugy erzem, hogy jogosan vagyok felhaborodva.

Sajnos nekem sincs diofam pedig imadom a diot, es amint megtehetem veszek is olyan hazat ahol lehet diofam az udvaron. Pont ezert nem eszek helyette ilyen akarmiket. Mert a DIOT szeretem es nem a buzacsira orlemenyt.

Aki szereti csokit az sem feltetlenul eszi meg a sz@rt csak azert meg hasonlokeppen nez ki.

Amugy meg van olyan ara a dionak, hogy szerintem siman megerne azt a faradtsagot ami az osszeszedese es a megtorese jelent, de egeszben is el lehet adni. De ehhez lustak, aztan meg rinyalnak, hogy valsag van es nincs mit enni, es a cigi is draga. :)

2011. máj. 13. 09:09
 19/26 anonim ***** válasza:
41%

13:45-ös vagyok

Én nem háborodtam fel, nekem úgy tűnik, aki felháborodott, az inkább te vagy. Mi szeretjük azt a "sz@rt", persze nem kell mindenkinek azt ennie. Aki megteheti, vegyen valódi diót. Én sajnos nem tehetem meg. Egyébként meg nem árulok zsákbamacskát, ha bárki megkérdezné, hogy a süteményem mivel készült, szemrebbenés nélkül megmondanám, hogy diópótlóval. Bár eddig még senki sem kérdezett ilyesmit, mert nem tűnt fel nekik a különbség. De gondolom, nem kötelező szétkürtölnöm a vendégeknek, hogy na ezt úgy egyétek, hogy nem dióból van, hanem búzacsírából, napraforgómagból és aromából. Ha kérdeznék, hidd el, megmondanám.

Azzal egyetértek veled, hogy az üzletekben, éttermekben a diós sütiknél, ételeknél fel kellene tüntetni, hogy miből is van. Így nem éreznék átverve magukat a vásárlók, és eldönthetnék, hogy megveszik-e az adott terméket vagy sem.

Elnézést kérek, ha úgy érzed, bármivel is megbántottalak, nem állt szándékomban.

2011. máj. 13. 09:27
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, nem vagyok sertodos fajta. :)
2011. máj. 15. 15:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!