Hogy kell csinalni a borso levest? Koszonom.
Kell hozzá:
borsó
leveszöldségek (srépa, fehérrépa, krumpli, hagyma, fokhagymastb)
fűszerek (só, bors, esetleg vegeta, ha van: majoranna, bazsalikom)
víz
olaj
levestészta/nokedli
Futtasd meg olajon a zöldségeket,kicsit párold meg őket (krumplit ne, hagyma-, fokhgyma egészben legyen). Ha ez megvan, öntsd fel vízzel, és fűszerezd meg. Ízlés szerint mehet bele még bazsalikom vagy majoranna.
Ha forr, vedd tartalékra. Kostóld meg, ha kell bele só vagy bors, pótold. Ha már a sárgarépa megfőtt, mehet bele a krumpli is.
Ha minden hozzávaló megfőtt, szaggathatsz bele nokedlit, de főzhetsz bele levestésztát is.
Üdv!
Ha sósan főzöm, akkor a 13,59-es szerint azzal az eltéréssel, hogy krumplit nem teszek bele, de az általa írtakon kívül még rakok bele apróra vágott petrezselymet is.
Ha édesen főzöm, akkor borsót eszek borsóval:
a borsót nagyon kevés olajon az apróra vágott petrezsemmel együtt hirtelen átforgatom, pici vízzel födő alatt puhára párolom. Majd nagyon pici liszttel megszórom, felengedem és kevés sóval, kevés cukorral ízesítem. Így még hidegen is kikanalazva a maradékot imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!