Hogy lehet az, hogy undorodok a hústól?
Régen nagyon szerettem a húsételeket. Szinte minden húsfélét megettem.
Az egész úgy kezdődött, hogy nagynéném csinált ráccsirkét(akkor kedvenc kajám volt), de nem sütötte jól át a húst, ami totálisan nyers maradt. Alig lehetett enni, rágni. Ő is észrevette, Én is, de ettem belőle pár falatot.
Onnantól kezdve rá sem tudtam nézni erre az ételre. Ha valaki ezt csinált, s megéreztem az illatát felfordult a gyomrom.
Utána már a disznóhúst sem tudtam megenni. Szépen lassan odáig fajult a dolog, hogy már csak a csirkét, libát, és a marhahúsból készült pörköltet tudtam megenni.
Az elmúlt néhány hétben pedig, már a barmofit sem annyira szívesen eszem.
Ami ma megeszek, az a marhapörkölt, meg a csirkének a melle. Illetve a csirke aprólékot. Mitől lehet ez? Még a csirkének a combjától is szinte undorodok. Úgy érzem simán el tudnék éldegélni zöldségeken. Nem kívánom a húst. Ez a folyamat kb 1,5 év alatt játszódott le. Vol már valaki így?
Én ugyanezen okból utálom a combot, mert egyszer anyám véres csirkecombot tálalt fel nekem.
Hogy miért? Ha kimarad az az egy fontos lépés(azaz a sütés-főzés), akkor gyakorlatilag azt eszed meg, ami a legközelebb áll a frissen megdöglött állathoz. Ehhez hozzávesszük a ki tudja milyen állapotokat, amik egy x órája/napja halott állatban a bomlással elindultak, és máris örökre elmegy az ember étvágya a hústól.
Nem nehéz a nyers húst összekapcsolni a hullafoltos, zúzódásokkal teli tetemekkel, de ha ezt meg is kell enni...
Simán lehet, hogy az a rosszul elkészített csirke okozott benned egy ilyen "törést". Apukám pl nem eszi meg a rántott csirkecombot, mert egyszer olyat evet ami véres volt a csont mellett.
Ha jól érzed magad így akkor nincs semmi baj. De ha tudod, ne hagyd el teljesen a húst. A marhapörkölt, a csirkemell, és az aprólék maradjon az étlapodon, ha azt még bírod enni. És egyél sok tejterméket és tojást. A fehérjét ne iktasd ki teljesen az étrendedből, és nem lesz baj.
Én még csak 17 éves vagyok, de én is így jártam. Kisebb koromban szinte mindenféle húst megettem még a pacalt is, igaz, azt csak egyszer. És én is így fokozatosan kezdtem elhagyni a húst. Először nem ettem meg a disznóhúslevest, majd a disznóhúst sem. Amit megeszek, az a csirkemell, pulykamell, de azokat is inkább fűszeresebben (pl. gyros-ban meg ilyenek) meg így hamburgerben megeszem a marhahúst, de pl. pörköltet nem. Ja, meg amúgy húsvétkor a sonkát is megeszem, meg a sült szalonnát, bacon-t. :D Úgyhogy én ilyen érdekesen étkezem. Szerintem a legnagyobb részben a tudat játszik közre. Hogy tudod, hogy az miből készült és nem fog ízleni.
17/L
Nem tudom, én majdnem fordítva vagyok, de csak majdnem.
Világ életemben utáltam a húst, csak max csipegettem belőle. Ma meg képes vagyok megenni egy egész szelet rántott húst is. (persze csak ha én készítem és látom mi van a bunda alatt).
Azt figyeltem meg magamon, hogy ahogy idősebb leszek, egyre több mindent megeszek. Nem azért mert megszeretek adott kaját, hanem azért mert a családtagok azt eszik, és én sem vacakolok mindig, hogy külön tápot készítsek magamnak. Amolyan beletörődés. (30múltam. Kb.20-ig voltam totál finnyás).
De mondjuk nyers vagy félig sült húsokat én sem eszek. Azt szeretem, ha inkább agyon van sütve/főzve....
És szerintem is el lehet éldegélni zöldön... Ősszel almaszezonban van hogy napokig csak almát eszek. :)
Aki vega az megérzi az előttem írok által is felvázolt "hús szagot" (vega barátnőm csúnyábban mondaná). Sőt az is aki ritkán eszik. Szerintem veled is ez történt. Ez valami öngerjesztő folyamat lehet.
Én is detto így jártam, mint írták/írtátok.
Az is lehet, hogy a csirke hús valami olyan pipi része volt, amit olyan dologgal etettek, hogy kiérződik az ízén - és Te is megérezted ezt még pluszban.
A tejtermékeket nagyon szeretem...a Tojást is.
Viszont tényleg van olyan, h megpróbálkozok megenni egy csirkecombot, de egy két falat után, egy furcsa illatot kezdek el érezni, amihez rögtön utána egy furcsa íz is párosul. Emiatt nem is eszem meg a többit. Mostanság ugyan ez van a virslivel is. Csak juhbeleset ettem mindig, viszont mostanság azon is érezni szoktam azt a fura szagot, pár harapás után. Volt, h öklendeztem tőle.
Nem értem... pedig ezzel pl semmi rossz emlékem nem volt. Csakis a combbal.
A csirke mellén pl soha nem érzek semmit. Tényleg nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!