Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, hogy undorodok...

Hogy lehet az, hogy undorodok a hústól?

Figyelt kérdés

Régen nagyon szerettem a húsételeket. Szinte minden húsfélét megettem.

Az egész úgy kezdődött, hogy nagynéném csinált ráccsirkét(akkor kedvenc kajám volt), de nem sütötte jól át a húst, ami totálisan nyers maradt. Alig lehetett enni, rágni. Ő is észrevette, Én is, de ettem belőle pár falatot.

Onnantól kezdve rá sem tudtam nézni erre az ételre. Ha valaki ezt csinált, s megéreztem az illatát felfordult a gyomrom.

Utána már a disznóhúst sem tudtam megenni. Szépen lassan odáig fajult a dolog, hogy már csak a csirkét, libát, és a marhahúsból készült pörköltet tudtam megenni.

Az elmúlt néhány hétben pedig, már a barmofit sem annyira szívesen eszem.

Ami ma megeszek, az a marhapörkölt, meg a csirkének a melle. Illetve a csirke aprólékot. Mitől lehet ez? Még a csirkének a combjától is szinte undorodok. Úgy érzem simán el tudnék éldegélni zöldségeken. Nem kívánom a húst. Ez a folyamat kb 1,5 év alatt játszódott le. Vol már valaki így?


2011. máj. 4. 12:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanezen okból utálom a combot, mert egyszer anyám véres csirkecombot tálalt fel nekem.

Hogy miért? Ha kimarad az az egy fontos lépés(azaz a sütés-főzés), akkor gyakorlatilag azt eszed meg, ami a legközelebb áll a frissen megdöglött állathoz. Ehhez hozzávesszük a ki tudja milyen állapotokat, amik egy x órája/napja halott állatban a bomlással elindultak, és máris örökre elmegy az ember étvágya a hústól.

Nem nehéz a nyers húst összekapcsolni a hullafoltos, zúzódásokkal teli tetemekkel, de ha ezt meg is kell enni...

2011. máj. 4. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Simán lehet, hogy az a rosszul elkészített csirke okozott benned egy ilyen "törést". Apukám pl nem eszi meg a rántott csirkecombot, mert egyszer olyat evet ami véres volt a csont mellett.

Ha jól érzed magad így akkor nincs semmi baj. De ha tudod, ne hagyd el teljesen a húst. A marhapörkölt, a csirkemell, és az aprólék maradjon az étlapodon, ha azt még bírod enni. És egyél sok tejterméket és tojást. A fehérjét ne iktasd ki teljesen az étrendedből, és nem lesz baj.

2011. máj. 4. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak 17 éves vagyok, de én is így jártam. Kisebb koromban szinte mindenféle húst megettem még a pacalt is, igaz, azt csak egyszer. És én is így fokozatosan kezdtem elhagyni a húst. Először nem ettem meg a disznóhúslevest, majd a disznóhúst sem. Amit megeszek, az a csirkemell, pulykamell, de azokat is inkább fűszeresebben (pl. gyros-ban meg ilyenek) meg így hamburgerben megeszem a marhahúst, de pl. pörköltet nem. Ja, meg amúgy húsvétkor a sonkát is megeszem, meg a sült szalonnát, bacon-t. :D Úgyhogy én ilyen érdekesen étkezem. Szerintem a legnagyobb részben a tudat játszik közre. Hogy tudod, hogy az miből készült és nem fog ízleni.

17/L

2011. máj. 4. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én majdnem fordítva vagyok, de csak majdnem.

Világ életemben utáltam a húst, csak max csipegettem belőle. Ma meg képes vagyok megenni egy egész szelet rántott húst is. (persze csak ha én készítem és látom mi van a bunda alatt).


Azt figyeltem meg magamon, hogy ahogy idősebb leszek, egyre több mindent megeszek. Nem azért mert megszeretek adott kaját, hanem azért mert a családtagok azt eszik, és én sem vacakolok mindig, hogy külön tápot készítsek magamnak. Amolyan beletörődés. (30múltam. Kb.20-ig voltam totál finnyás).


De mondjuk nyers vagy félig sült húsokat én sem eszek. Azt szeretem, ha inkább agyon van sütve/főzve....


És szerintem is el lehet éldegélni zöldön... Ősszel almaszezonban van hogy napokig csak almát eszek. :)

2011. máj. 4. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Aki vega az megérzi az előttem írok által is felvázolt "hús szagot" (vega barátnőm csúnyábban mondaná). Sőt az is aki ritkán eszik. Szerintem veled is ez történt. Ez valami öngerjesztő folyamat lehet.

Én is detto így jártam, mint írták/írtátok.

Az is lehet, hogy a csirke hús valami olyan pipi része volt, amit olyan dologgal etettek, hogy kiérződik az ízén - és Te is megérezted ezt még pluszban.

2011. máj. 4. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

A tejtermékeket nagyon szeretem...a Tojást is.

Viszont tényleg van olyan, h megpróbálkozok megenni egy csirkecombot, de egy két falat után, egy furcsa illatot kezdek el érezni, amihez rögtön utána egy furcsa íz is párosul. Emiatt nem is eszem meg a többit. Mostanság ugyan ez van a virslivel is. Csak juhbeleset ettem mindig, viszont mostanság azon is érezni szoktam azt a fura szagot, pár harapás után. Volt, h öklendeztem tőle.

Nem értem... pedig ezzel pl semmi rossz emlékem nem volt. Csakis a combbal.

A csirke mellén pl soha nem érzek semmit. Tényleg nem értem.

2011. máj. 4. 16:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Pl a tatár beefsteak-et nagyon szeretem, pedig az mondhatni nyers hús. Régebben mindent megettem...Mondom, ez csak kb másfél éve van így. Én most vagyok 23 éves.
2011. máj. 4. 16:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk én azért undorodom leginkább, mert elképzelem, hogy az a darab hús egy része az állatnak. Szegények hogy fájhat... Akár engem is fel lehetne szeletelni és kirántani, vagy megfőzni húslevesnek.... Ilyenek járnak hús közelében a fejemben...
2011. máj. 4. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom..nekem nem. Mármint nem konkrétan az állatot sajnálom... Egyébként egyik ismerősöm is azért vega, mert sajnálja a megölt állatokat.
2011. máj. 4. 23:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!