Miért tartozik kuriózumnak itthon például a pacal, a nyúl és a csiga, kevesebbeknél a hal fogyasztása?
Figyelt kérdés
Miért ítélkeznek az emberek ezekről az ételekről, amikor még meg sem kóstolták őket? Miért szűkült be a magyarok ízlése? A 19. században és a 20. század első felében még nem volt ritkaság itthon a csigafogyasztás, a pacal kalóriaszegénysége miatt zsírszegényen elkészítve nem hízlal, a nyúlnak hasonló íze van megfelelő pácolással, mint a csirkének. Az anyukák miért nem etetik a kisgyermekeiket változatosan, minden csak szoktatás kérdése, és a táplálkozáskutatók is pontosan azt tanácsolják, hogy 2-3-4-5 éves korban az ételek széles skáláját kóstoltassuk meg a gyerekkel? (Változatos étrend = az összes fontos tápanyag szervezetbe juttatási esélyének maximalizálása.)2009. márc. 8. 01:58
1/4 anonim válasza:
Ott van a probléma, amit megemlítettél, hogy az emberek nem főznek a gyerekeiknek és azok 4-5 étellel nőnek fel. Mert nem veszik maguknak a fáradságot, hogy minden nap rendes főtt étel kerüljön az asztalra. Az ízfokozók tönkreteszik az ízlelést, nem is vágynak változatosságra. Igy fordul az elő, hogy képesek pl. mediterrán/ázsiai stb nyaraláson rántott húst enni krumplival, ahelyett, hogy új ízeket keresnének.
2/4 tade válasza:
En is ilyen voltam, mignem megismertem az olasz parom. Most, hogy itt elek nagyon megvaltozott az eternedem. Otthon sosem ettem volna meg a tengeri herkentyuket. Most imadom a rakot, kagylokat, polipot, mindenfele tengeri halakat. SZerintem sokan azert nem probaljak ki, mert nem tudjak, hogyan kell elkesziteni, vagy egyszeruen undorodnak a latvanytol. De van meg egy fontos tenyezo is. Magyarorszagon nagyon sokba kerulnek ezek a dolgok, arrol nem is beszelve, ha etteremben szeretnel enni ilyent. En itt Olaszorszagban egynegyed aron megkapom ezeket a dolgokat, es hala anyosomnak sikerult megtanulnom, hogy hogyan lehet elkesziteni valtozatosan a tenger gyumolcseit, es a kulonbozo husokat. A masik dolog az, hogy Magyarorszagon a marha hus es a nyulhus is draga. Nem tartoznak a szokasos,azaz a mindennapi etelek koze. Itt Olaszorszagban pl. nem rajonganak a rantott dolgokert. Renegeteg marhahust esznek sutve, raguban, sok sok zoldseggel. Rengeteg zoldseg levesuk van. Sokfele ragut lehet kesziteni akar husokbol, pl nyulbol, a tesztakra. Renegteg tesztat eszunk, kulonbozo szoszokkal, ragukkal. Tobbfele zoldsegfelejuk, es gyumolcsuk van. En ugy is mondhatnam, hogy a fozestudomanyom 80%-at anyosomtol tanultam a 20%-at otthonrol hoztam. Ez nem anyukam hibaja, hogy keveset adott at, hanem pont az, hogy mi magyarok, ahogy te is irod nem vagyunk a valtozatossag hive.
3/4 anonim válasza:
Én ha elutazok valahova,mindig új ételeket próbálok ki,és itthon is szoktam,igaz,én egész gyerekkoromban arra lettem szoktatva,hogy kóstoljom meg,és ha nem ízlik nem kell megenni. Szeretem a pacalt,a csigát egyenesen imádom,nyúlból még csak rosszat ettem,de arra is nyitott vagyok,hisz nem egyféleképpen lehet elkésziteni:-)
4/4 anonim válasza:
Én is nyitott vagyok sokféle ízre és ételre.
de sokszor tapasztalom én is, hogy a magyarok ódzkodnak mindentől, ami új, étkezés terén is. a legjobban azt utálom, amikor vki még soha nem evett egy bizonyos egzotikusabb ételt, és kijelenti, hogy azt ő azért ne kóstolja meg, mert nem szereti. ez aztán a mindent elsöprő érv...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!