Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hány tojást szabad megenni...

Hány tojást szabad megenni egy nap?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam hogy nem szabad sokat... Én viszont nagyon szeretem a piros tojást, és jó sokat meg tudnék most enni belőle :P
2011. ápr. 25. 17:53
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Te most piros tojás alatt mit értesz? :D csokitojás? :)
2011. ápr. 25. 18:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Sima főtt tojás megfestve. Nálunk ez a standard piros tojás :D
2011. ápr. 25. 18:09
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Amennyi jól esik. Ma már rájöttek,hogy a tojásban van a legtöbbféle vitamin. Csak azért nem jó túlságosan sokat enni belőle,mert megterhelheti a gyomrodat. De ez más ételre is igaz.
2011. ápr. 25. 18:18
 4/7 anonim ***** válasza:
50%
Jaaaaa tehát főtt tojásra gondolsz? :) én is nagyon szeretem, legszívesebben minden nap ennék reggelire is, vacsira is, de úgy tudom, nem jó nagyon túlzásba vinni, én sjanos nem tudom neked megmagyarázni, valaki biztos jobban tudja :) de most utánanézek mert engem is érdekel :)
2011. ápr. 25. 18:19
 5/7 anonim ***** válasza:
75%

2 db. tojással fedezed 1 heti koleszterin szükségletedet.

Mondjuk egy egészséges szervezetnek meg se kottyan, ha megeszel 10 tojást, csak érdekességképpen írtam.

De azért általánosságban elmondhatjuk, hogy semmiből nem egészséges sokat enni, a változatosságnál nincs egészségesebb.

Meg esetleg a feférje kavarhat még be, erre érzékenyeknél a túl sok (tojás)fehérje allergiás tüneteket okozhat.

2011. ápr. 25. 19:38
 6/7 anonim ***** válasza:
50%
*fehérje
2011. ápr. 25. 19:39
 7/7 anonim ***** válasza:

az előbb írtam egy másik kérdésnél, napi 3-4 tojás élettanilag még egészségesnek mondott.

szóval ennyit bátran megehetsz a húsvéti tojásból. egészségedre!

2011. ápr. 26. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!