Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 2-3 hete lejárt bonbont meg...

2-3 hete lejárt bonbont meg lehet még enni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 14. 18:10
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%
szerintem nyugodtam. mi fél éve - éve lejárt csokit is megeszünk és semmi gond
2011. ápr. 14. 18:14
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
ha nem kukacos akkor persze. Semmi baja
2011. ápr. 14. 18:14
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
Nyugodtan. Az sem kell, hogy zavarjon, ha fehéres kicsapódást látsz a felületén.
2011. ápr. 14. 18:15
 4/12 A kérdező kommentje:

Egy másik kérdésben olvastam a kukacokról. Tényleg ennyire gyakoriak lennének? Merci csoki, szóval még be is van tekerve celofánba külön mindegyik szelet.

Nehezen tudom elhinni, hogy a lejárati dátum után óramű pontossággal megjelennének a kukacok.

2011. ápr. 14. 18:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szabvány szerint a lejárati dátumot úgy kell belőni, hogy minimum egy hónapig fogyasztható legyen még utána az étel (mert a lejárati dátum azt jelenti, boltban meddig lehet még forgalmazni - így neked még marad egy hónapod megenni, amit vettél).

Ez mindenre érvényes, egyedül hűtős kajáknál kell vigyázni, mert ki tudja hogy tartották...

2011. ápr. 14. 18:19
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
Azt már nem szabad megenni, legjobb, ha nekem ajándékozod! Majd én szakszerűen megsemmisítem! :)
2011. ápr. 14. 18:31
 7/12 anonim válasza:
100%
én 2007-ben lejárt mustárt ettem
2011. ápr. 14. 18:32
 8/12 anonim válasza:
100%
Nálunk is igen gyakoriak a 2-3 éve lejárt juhar szirupok, capuchino porok, egyéb öntetek, mustár, stb.. semmi gond :D
2011. ápr. 14. 18:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Persze azért nem elegendő csak a csomagolásra írt lejárati időre hagyatkozni. Én a múltkoriban dobozos gombát bontottam fel, a gomba szénfekete volt benne. A lejárati időből még hátra volt másfél év. Ennek ellenére kidobtam az egészet. Az ebéd gombapaprikás nokedlivel helyett = tojásos nokedli lett.
2011. ápr. 14. 19:04
 10/12 anonim ***** válasza:
A kukacoknak semmi köze a lejárati dátumhoz!A gyárban általában nem kerül pete a csokiba. Ez olyankor fordul elő ha a legyártott édességet kis sufniban csomagolják ahol a csokoládémoly lepke meg tudja szúrni, akkor viszont a kukac kikel a lejárat elött is és megrágja a csokit.Becsomagoltan sem igen fér a lepke hozzá.
2011. ápr. 14. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!