Sorolnátok nekem magyar ételeket?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 10. 08:34
2/10 anonim válasza:
Gulyás leves, pörkölt, Újházi tyúkhús leves, töltött káposzta, paprikás krumpli, lángos, palacsinta, Bakonyi sertésszelet, Budapest bélszín,
Hírtelen ennyi jutott eszembe.
3/10 anonim válasza:
még! Disznótoros, bableves, túrós tészta, mákos tészta, csirkepaprikás.
4/10 A kérdező kommentje:
köszi! németek jönnek hozzánk és azoknak kell
2011. ápr. 10. 09:04
5/10 anonim válasza:
Újházi tyúkhús levessel, csirkepaprikással, és palacsintával nem lősz mellé, hacsak nem vegetáriánusok. A nokedlit nem biztos, hogy szeretni fogják, mert nekem egy német ismerősöm azt mondta rá, hogy lisztcsomó.
6/10 anonim válasza:
gulyás, halászlé, töltött káposzta, paprikás csirke, paprikás krumpli, disznótoros, bableves, túrós csusza.
dobostorta, a Rigó Jancsi, a somlói galuska, a Rákóczi-túrós mind világhírű magyar édességek!
7/10 anonim válasza:
A suliban a menzán az mind az volt anno.
8/10 anonim válasza:
Mákos beigli, mákos kalács, mákos tlészta, krumpli-, káposztás-, tökös-mákos rétes (és egyéb rétesek), főzelékek (máshol nem igen ismerik ezt a fogást), tócsni, langali, prósza, dödölle
9/10 A kérdező kommentje:
mi az a langali és a prósza?
2011. ápr. 10. 20:49
10/10 anonim válasza:
A langali (vagy langala, esetleg langaló - így is hallottam már)az a kenyérlángos, a prósza hasonlít a tócsnihoz (zala és vas megye, esetleg még somogy) csak mi még kefírt is teszünk bele, és úgy sütjük ki. Szóval: reszelt krumpli, liszt, tojás, kefír/joghurt, só, bors. Tejföllel tálaljuk.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!