Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen gyümölcs lehetett?

Milyen gyümölcs lehetett?

Figyelt kérdés

Izraelben voltam és ott találkoztam egy fakó narancssárga színű gyümölccsel, aminek nagy, citrommagszerű magjai voltak. Nagyobb szilva méretű és alakú volt. Angolul senki se tudta a nevét, a hébert meg elfelejtettem :(

Tud valaki segíteni?

2011. ápr. 8. 21:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy ez a japán naspolya. Lehet-e kapni ilyet Magyarországon, azt nem tudom.
2011. ápr. 8. 23:03
 12/18 A kérdező kommentje:
Uh, köszi, akkor megvan a magyar neve is!
2011. ápr. 8. 23:04
 13/18 anonim ***** válasza:
50%
nem tudom hogy lehet e kapni, de az én szüleim botanikus kertben dolgoznak, és nálunk terem az üvegházban ^^ a kedvenc gyümölcsöm!
2011. ápr. 9. 00:10
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Első kommentelő vagyok, pont most akartam linketlni a képet! Sokszor ettem ezt a gyümölcsöt hasonlít a sárga barack ízéhez. Magyarországon nem hiszem, hogy lehet kapni legalábbis én még nem láttam.
2011. ápr. 9. 00:12
 15/18 anonim ***** válasza:
75%
Ha családi házban laksz, vagy van kertetek, vegyél egy bokrot. :) [link]
2011. ápr. 9. 00:14
 16/18 anonim ***** válasza:
75%

Sztem egyáltalán nem hasonlít a naspolyára. Azt gondoltam, ez vmi más lesz, hisz formára abszolút különbözik tőle, külsőleg inkább barackra, csutkában azonban almára hasonlít, erre tessék...

Hát nem találtam a gúgliban vmi olyasmit is?? :S

>> [link]

(Valóban a japán naspolya... do.Ob )

2011. ápr. 9. 00:30
 17/18 anonim ***** válasza:

a naspolya azért nem hasonlít a japánnaspolyára mert nem rokonok, csak a nevük ugyanaz!! és a japánnaspolyának nincs csutkája, csak pár mag a közepén, a többit meg mind megeszed.

egyébként visszaolvastam amit írtál, kedves kérdező, és a japánnaspolya nem akkor mint egy nagyobb szilva, és a magjai nem hasonlítanak a citroméra.. szóval én nem vagyok benne bizti hogy a japánnaspolyát keresed...

2011. ápr. 11. 11:40
 18/18 anonim ***** válasza:
nem az volt véletlenül a héber neve hogy shesek?
2011. ápr. 11. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!