Milyen gyümölcs lehetett?
Izraelben voltam és ott találkoztam egy fakó narancssárga színű gyümölccsel, aminek nagy, citrommagszerű magjai voltak. Nagyobb szilva méretű és alakú volt. Angolul senki se tudta a nevét, a hébert meg elfelejtettem :(
Tud valaki segíteni?
A szín stimmel, de a forma nem. Paradicsomra nem hasonlít, inkább egy ilyen színű ringlóra. Nagy, sima felületű, mandulaízű magok vannak benne.
Próbálom kinyomozni, hogy mi ez és nálunk lehet-e kapni.
Majdnem az összes jelentősebb városban voltam, de a bázis Rishon LeZyyon-ban volt.
Nem ez az? Bár nem tudom, ez mennyire izraeli.
Sajnos egyik sem :( Nem hinném, hogy eredetileg is izraeli, csak ott találkoztam vele, Fogalmam sincs honnan származhat.
Felépítésre a szilvára hasonlít, de az első válaszoló által belinkelt gyümölcs színével.
Kifejezetten nagy magok vannak benne, de nem olyan, mint a szilváé, hanem inkább egy hatalmas citrommagra hasonlít. 1-4 mag volt azokban, amiket megettem.
Nagyon hasonlít, de sajnos nem :(
Az első válaszoló által linkelt gyümölcs héja, ennek a gyümölcsnek a formája, de az alsó végén is volt...öö...olyan, mint az almának. A tetején szár, az alján meg...nem tudom hogy hívják azokat a kis bigyókat, mintha a virág maradványa lenne a gyümölcsön.
A héja vékonyabb, simább, fakó-sápadt narancsszínű.
Wooow, google képkeresővel megvan!
De nagyon köszönöm mindenkinek, aki megpróbált segíteni és ötletelt!
Mi lehet a neve magyarul és vajon kapni valahol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!