Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjátok meg (mit...

Hogyan oldjátok meg (mit tartotok odahaza), hogy mindig legyen otthon vendégváró falat váratlan látogató esetére?

Figyelt kérdés

Van, hogy szégyenben maradok, mert nincs mivel megkínálni a betérőt, vagy éppen nincs ínyére.

A párom haragszik ezért. Nálunk nincs semmi… alapon.

Legyen valami, de a pénzre is vigyázzak, nem egyszerű mindkét elvárásnak megfelelni.

A csomagolt dolgok sem jók a végtelenségig. Folyton cserélgetni őket.

Ha számítok a vendégre, természetesem kiteszek magamért, de akkor már ugye nem váratlan a vendég.

2011. ápr. 6. 09:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

"Nagyon jó módszerem van rá,be is vált"

elmeséled?

2011. ápr. 6. 12:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez meg a másik, nem is a nasi a nagyobb probléma, hanem az hogy ha szanaszéjjel vannak esetleg a fehérneműk, meg kupi van, akkor is milyen már hogy valaki beállít, az ember azt se tudja hirtelen hova kapjon... (Nekem is van módszerem amúgy, roppant egyszerű, ha nem várok senkit, nem nyitok ajtót, felőlem csengethet akárki... Aztán megmondom utólag, hogy nem voltam otthon. Le is szoktak már róla, hogy csak úgy beállítgassanak.)
2011. ápr. 6. 13:52
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

10:56 vagyok ismét.

Amikor régebben csöngettek nem nyitottam ajtót,hiába csöngettek percekig,vagy esetleg dörömböltek.Azután pedig amikor találkoztam a 'váratlan vendéggel',még ő vetette a szememre,hogy volt nálunk,és csöngetett,meg dörömbölt,de nem nyitottunk ajtót,pedig tudta hogy otthon vagyunk,mert nyitva volt az ablak,vagy látta a kocsit a ház előtt,ilyeneket mondtak..Erre Én meg mondtam,hogy már bocs,de éppen házas életet éltünk.Erre kivétel nélkül mindenki zavarba jött,kínosan mosolygott,és azonnal terelte a témát,már nem is volt neki olyan fontos,emlegetni hogy volt nálunk.Ezt a férjem ajánlotta,hogy nehogy már még Én legyek zavarba,meg nehogy már még engem kérjenek számon,nyugodtan mondjam ezt,majd meglátom,mennyire hatásos.És tényleg!Évek óta nem jön váratlan vendég,csak rendes,normális bejelentkezett vendégek jönnek.Próbáljátok ki Ti is!

2011. ápr. 6. 15:35
 14/15 A kérdező kommentje:

Az ötlet nagyon jó, "kedves 10:56", függetlenül attól, hogy kitől származik.

Egyébként a váratlan vendég nekem már attól is váratlan, hogy odacsörög az ismerős, hogy eljöhetne-e, és 15 perc múlva ott van. Erre mit lehet mondani? Hát persze, igen. Nem is azzal van a gond, hogy nem szívesen látom, hanem az "illene valamivel megkínálni"-val.

Természetesen kaptam erre vonatkozóan is ötleteket, melyeket ez úton is köszönök:)

2011. ápr. 7. 07:51
 15/15 anonim ***** válasza:

nekünk van lefagyasztva kész házisüti. pl püspökkenyér, sós leveles süti. Ezeket felszeletelve tesszük el, és pár perc alatt a levegőn ki is enged, ha jön valaki.

De a 20 dk-ás gyümölcsös süti is megsül pár perc alatt. Régen sokat sütöttem. Mára elfelejtettem, kevés váratlan vendég jön ;)

2012. ápr. 1. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!