Ételmérgezés a narancstól? Miért nem foglalkoznak a témával?
Úgy egy 2 hete anyám is, nővére is, meg öcsém is ettek narancsot, mindhárman rosszul lettek tőle, anyám nővére annyira rosszul lett, h menni is alig bírt utána még pár napig, el kellett látni. Én szerencsére akkor kihagytam mert előtte levő héten én is ettem és egy jó kis hasmenés hatására elment tőle a kedvem egy időre. Anyám azóta se érzi túl jól magát, fáj a hasa meg általánosan rossz a közérzete.
Ma volt bent nálunk az üzletben egy hölgy, az is panaszkodott, h has- meg nyelőcső panaszok alakultak ki nála narancs meg banán evéstől. Ahol volt endoszkópos vizsgálaton, a váróteremben még 5-6-an voltak rajta kívül, akik szintén citrusfélék fogyasztásától lettek rosszul.
Tudom, h egészségtelenek ezek a tartósítószerek amikkel a citrusokat felületkezelik, de ha ennyire ártalmasak, miért nem tiltják be vagy fejlesztenek ki egy ártalmatlanabb eljárást?
Ezek az esetek Kecskeméten történtek az elmúlt pár héten, nem tudom más is tapasztalt-e hasonlót.
Bejelentette valaki az ANTSZ-nek?
Akár az orvos, akár azok, akik betegek lettek?
Szerintem sem ételmérgezés (nem a kaja volt romlott, hanem amivel kezelhették). Ha senki nem jelentette az ÁNTSZ-nek, akkor ezért nem foglalkoznak vele.
A jelek szerint az RTL-hez sem jutott el, mert nem készült róla durva híradás...
Feltételezem, ezeknek is megvan (mármint a vegyszereknek) a megfelelő, engedélyezett dózisa. Kérdés, hogy ezt vizsgálta-e valaki pl.: kermi. Ha ott nem találtak semmit, és az orvosok sem léptek semerre, akkor hiába vársz visszhangot.
hát nemtudom. heti szinten megeszek 1 fürt banánt és 1,5 kilo narancsot, de semmi bajom nincs
szerintem nálatok (mmint abban a boltban ahol vettétek) volt vmi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!