Kenyérsütőgépben sütöm a kenyeret, a hétvégén vettem, de valamiért nem barnulnak meg benne eléggé a kenyerek, sütemények. Mit rontok el?
Figyelt kérdés
A maximum barnulásra van állítva,az arányokat receptek szerint betartom, valamiért mégis olyan sápadtak, amikor elkészülnek :( Ti bekenitek valamivel a tészta tetejét sütés elején? A sütőben sülő kenyerekhez oda szokták írni, hogy vízzel, olajjal érdemes kenni, ropogósabb lesz.Gépnél is megoldható?2011. márc. 17. 18:49
1/3 anonim válasza:
A teteje nekem is mindig világos, de az oldalának jó színe van és ropogós is.
2/3 anonim válasza:
Gondolom felül ablakos a kenyérsütő géped. A sütés funkció megkezdése előtt takard le a kémlelő ablakot egy konyharuhával, úgy hogy a szellőzőnyílások szabadon maradjanak, mivel az ablaknál nagy a hő veszteség, ezért marad az érintett rész világos. Nekem bevált, és én csak közepes színen sütöm a kenyeret.
3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, megpróbálom a letakarásos módszert.
2011. márc. 18. 08:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!