Melyik a legfinomabb lángolt kolbász?
Figyelt kérdés
Egyébként lángolt és füstölt között van különbség?2011. márc. 14. 20:13
1/4 anonim válasza:
A jól elkészített csabai lángolt ízlik nekem a legjobban. Egyébként téves az a meghatározás, hogy füstölt kolbász, mert minden kolbász füstöléssel készül. A lángolt kolbász különlegessége a füstölésében rejlik. A lángolt kolbász egy rövid, intenzív érlelési eljárással készül. Ilyenkor gyorsan veszít a nedvességéből és a térfogatából, kissé megszikkad. Ezt a viszonylag gyors térfogatcsökkenést a kolbász "köntöse" nem tudja követni, így könnyen leválik a kolbászról. A lángolt kolbász előnye, hogy már frissen is lehet fogyasztani, nem kell hónapokat várni amíg összeérik, viszont nem is tárolhatjuk sokáig. (Nem vagyok szakember, de remélem, hogy nagyjából jót mondtam.)
3/4 doboszoli válasza:
Aki evett már valódi, szikkadt házikolbászt, annak az ilyen gyors érlelt, rövid szavatosságú utánzatok a nem ehető kategóriába tartoznak. Állaga mint a gumibot,(esetleg széteső), ha összenyomod visszaáll az eredeti állapotra, külseje kérges, szóval mint az állatorvosi ló.
4/4 anonim válasza:
Mi sem tudjuk megenni a bolti kolbászt.Szerencsére nem is kell. Megtaláltuk az igazit. Hétvégi termelői piac, és ott egy évek óta bevált Bácsi terméke. Ugyan olyan, mint amikor mi vágtunk vidéken disznót. Sajnos már évek óta nem vágunk, de a jó iz még igényünk. És megfizethető az ára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!