Mikor van torkos csütörtök?
Figyelt kérdés
Én mindig utólag értesülök csak róla, mint pl. tegnap is volt de én csak az esti híradóban halottam.2011. márc. 11. 20:15
2/10 anonim válasza:
Hát ez évente egyszer van, amennyire én tudom... :D
4 éve járkálunk el erre, eddig februárban volt, idén kicsúszott tegnapra.
Na, majd legközelebb... és nem árt már január környékén helyet foglalni valahol, hamar elfogynak :)
3/10 anonim válasza:
Lehet, h rosszul tudom, de november környékén is van egy!
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2011. márc. 11. 22:43
5/10 anonim válasza:
Tavasszal van. (Húsvét után) Hamvazó szerda után van a torkos csütörtök, és utána kezdődik a 40 napos böjti időszak.
6/10 anonim válasza:
Még ennyi butaságot! Most csütörtökön volt! egyszer van egy évben! A vendéglátósok biznisze. Semmi köze a valláshoz! Mindig előre meghirdetik az üzletek, akik csatlakoznak hozzá. A fogyasztásod felét kell kifizetni. Van benne veszély is, mert ismerek olyan szakácsot, aki elmesélte, hogy a vezetés ilyenkor előveteti velük a több hónapos el nem kelt alapanyagokat, és ilyenkor eladják a sz..t is.
7/10 anonim válasza:
21:13 vagyok, jól lepontoztatok. :( Novemberben van a szülinapom, és évekkel ezelőtt akkor voltam torkos csütörtökön, ez biztos. Ugyanis teljes áron nem megyek...
Vallás tekintetében meg valóban csak egyszer van, feb.-márc. környékén.
8/10 anonim válasza:
07.11-es jól válaszolt, csak nem Húsvét után, hanem előtte (van a böjt is).
9/10 anonim válasza:
Torkos csütörtök a hamvazó szerda utáni nap. Ez népi szokás, ilyenkor fogyasztották el a maradék húsokat, mert utána ugye nem szabadott enni. Ez biztos! Most tanultam... :D
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi.
2011. márc. 23. 08:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!