Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mikor van torkos csütörtök?

Mikor van torkos csütörtök?

Figyelt kérdés
Én mindig utólag értesülök csak róla, mint pl. tegnap is volt de én csak az esti híradóban halottam.
2011. márc. 11. 20:15
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
csütörtökön
2011. márc. 11. 20:20
 2/10 anonim válasza:
83%

Hát ez évente egyszer van, amennyire én tudom... :D

4 éve járkálunk el erre, eddig februárban volt, idén kicsúszott tegnapra.

Na, majd legközelebb... és nem árt már január környékén helyet foglalni valahol, hamar elfogynak :)

2011. márc. 11. 20:26
 3/10 anonim ***** válasza:
62%
Lehet, h rosszul tudom, de november környékén is van egy!
2011. márc. 11. 21:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2011. márc. 11. 22:43
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
Tavasszal van. (Húsvét után) Hamvazó szerda után van a torkos csütörtök, és utána kezdődik a 40 napos böjti időszak.
2011. márc. 12. 07:11
 6/10 anonim ***** válasza:
Még ennyi butaságot! Most csütörtökön volt! egyszer van egy évben! A vendéglátósok biznisze. Semmi köze a valláshoz! Mindig előre meghirdetik az üzletek, akik csatlakoznak hozzá. A fogyasztásod felét kell kifizetni. Van benne veszély is, mert ismerek olyan szakácsot, aki elmesélte, hogy a vezetés ilyenkor előveteti velük a több hónapos el nem kelt alapanyagokat, és ilyenkor eladják a sz..t is.
2011. márc. 12. 07:25
 7/10 anonim ***** válasza:

21:13 vagyok, jól lepontoztatok. :( Novemberben van a szülinapom, és évekkel ezelőtt akkor voltam torkos csütörtökön, ez biztos. Ugyanis teljes áron nem megyek...

Vallás tekintetében meg valóban csak egyszer van, feb.-márc. környékén.

2011. márc. 12. 08:53
 8/10 anonim ***** válasza:
07.11-es jól válaszolt, csak nem Húsvét után, hanem előtte (van a böjt is).
2011. márc. 12. 23:17
 9/10 anonim válasza:
56%
Torkos csütörtök a hamvazó szerda utáni nap. Ez népi szokás, ilyenkor fogyasztották el a maradék húsokat, mert utána ugye nem szabadott enni. Ez biztos! Most tanultam... :D
2011. márc. 22. 20:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi.
2011. márc. 23. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!