Évről évre miért kisebbek a boltban kapható csirkék?
Még mindig jobb, mintha évről évre nagyobbak lennének, így a génmanipuláció ugye, kizárva :)
Szerintem egyre korábban vágják le őket, egyrészt zsengébb a húsa, másrészt nem kell őket tovább etetni a gazdának x hónappal (tiszta anyagi érdek).
Az első jó helyen tapogat!
A Hybro fajtájú broylercsirke, üzemi körülmények között,
(értem ezalatt, hogy temperált istállóban, napi 23 óra megvilágítás mellett, ad libitum etetve) 46-48 napos korára éri el az 1,4-1,6 kg-os súlyt. Ez idő alatt legjobb a takarmány felhasználása, ezt a szakma növekedési erélynek nevezi.
Innentől több takarmányból állít elő 1 kg húst, magyarul, ha ez időn túl kényszerülsz tartani, "megeszi a hasznot".
Ez csak néhány dekás többletfelhasználás egyedenként, de egy tisztességes broyler telep rotációnként mondjuk 200ezer csirkét feltételez, és mondjuk évi 5-5,5 rotációt, így már komoly tétel.
Summa summárum, igyekszik mindenki ebben a korban levágatni a csirkéjét.
A nagymama "kapirgálós" csirkéje meg ráér megnőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!